a Puskás Akadémia Sport- és Konferencia Központban

2019.03.23. 20:59

Kempo bajnokságot tartottak Felcsúton

A XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságon százharminc versenyző mérte össze erejét gyerek, junior, felnőtt és senior korosztályban. A Puskás Akadémia Sport- és Konferencia Központ tornatermében lezajlott verseny egyben előválogató volt a spanyolországi világbajnokságra.

Zsohár Melinda

Fotó: Tóth Flóra

Országosan is egyedülálló a felcsúti kempósok huszonötéves története, mondta el Kornély György, 5. danos kempó nagymester, ahogyan a sportágban szólítják: Shihan. Az ötödik övet, azaz az ötödik fokozatú dant a felcsúti bajnokságon adta át Kornély Györgynek Lacza Ádám Illés, a megalakulásának idén 25.évét ünneplő Magyar Kempo szövetség elnöke. A megnyitón köszöntötte a

versenyzőket Mészáros László felcsúti polgármester, támogatói díjakat adtak át, technikai és küzdelmi versenyszámokban mérték össze erejét 19 egyesület 133 versenyzője.

Fotó: Tóth Flóra

A különleges helyszín „jutalom” a felcsúti kempósoknak, hivatalos nevükön a Fehér Tigriseknek, hiszen ők minden körülmények között kitartottak huszonöt éven át. Ebben egyedülállóak országosan is, számolt be róla edzőjük, Kornély György, aki maga harmincöt éve lépett először a tatamira kempósként Bicskén, lakóhelyén, még kamaszként. Az 1960-as években született, s azóta egyre népszerűsödő, de mégiscsak igen fiatal sportág iránt nő az érdeklődés, napjainkra sorra alakulnak a csoportok, egyesületek a távol-keleti elemekből építkező modern harcművészeti küzdősport űzésére. Egyre több lány jelentkezik az önvédelmi fogások elsajátítása érdekében a csapatokba mindenütt.

A XV. Felcsút Kupát az Újfehértói Kempo HSE csapata nyerte. Második a Firewolf csapata Jászárokszállásról, harmadik lett a Herceghalmi Kempo Dojo SE. A Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE az ötödik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában