osztálytalálkozó

2019.04.26. 14:30

Mindannyian kiválóan helytálltak az életben is – Pátkai öregdiákok

A Pátkai Általános Iskola 1964-ben végzett diákjai nemrég Székesfehérváron találkoztak, hogy megüljék 55 éves osztálytalálkozójukat.

Borsányi Bea

Az osztálytalálkozó résztvevői, akiket Lénártné Aczélvári Erzsébet hozott össze ismét Fotó: Németh Györgyné

A régi pátkai általános iskola már megszűnt, ma részben az önkormányzat lakja az egykori uradalmi épület helyiségeit, ezért az öregdiákok nem az alma mater falai között adtak egymásnak randevút. A 30 fős osztályból tizenketten már nincsenek közöttünk, és betegségek miatt többen is távol maradtak az eseménytől – többek között a biológiát és földrajzot tanító osztályfőnök, Pajor Józsefné –, de az estig tartó megemlékezésen így is sok régi, vidám és kevésbé vidám történet elevenedett meg.

Az osztálytalálkozó résztvevői, akiket Lénártné Aczélvári Erzsébet hozott össze ismét Fotó: Németh Györgyné

Amikor azt kérdeztem, mi volt az, amit a régi iskola útravalóul adott nekik, a ma 69 éves Németh Györgyné azt válaszolta, a szorgalom. „Mindenki tisztességes szakmát szerzett aztán, de csak 1-2 diplomás lett közülünk. Akkoriban azonban más világ volt. Azt viszont elmondhatom, mindannyian helytálltunk a középiskolában és az életben is. A leginkább meghatározó tanár az osztályfőnökünk volt, aki már igen idős, 1926-os születésű, de eddig minden találkozónkon részt vett, ezt a legutóbbit leszámítva”, mesélte Németh Györgyné, aki azt is elárulta, abban maradtak a többiekkel, a jövőben sűrűbben is összejönnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában