A faluban jó a közbiztonság

2019.06.30. 07:15

Kilenc napirendi pontot tárgyalt a zámolyi képviselő-testület

Ezek között szerepelt a rendőrség éves jelentése a település közbiztonságáról. A közzétett adatok szerint Zámolyon a közbiztonság jónak mondható, évek óta nagyjából stagnál a balesetek és a bűnesetek száma, amely a megyei átlag alatt van.

Borsányi Bea

A polgármesternek kompromisszumot is kell tudni kötnie: amire lehet pályázni, azt kell először fejleszteni – vallja Bánszki István zámolyi polgármester

Fotó: archív

Az utóbbi időben a faluban megnövekedett forgalom, valamint az utak adott szélességének következtében időnként adódnak gondok a parkolásban, ezért felvetődött a parkolás szabályairól szóló rendelet módosítása. Az is többször előfordult, hogy a lakosok olyan időszakokban végeztek nagyobb zajjal járó munkákat, amikor zavarták a szomszédságában élők pihenését. Ez pedig a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendelet módosításának kérdését vetette fel. A testület végül úgy döntött, nem szigorítja sem a parkolást, amely esetében továbbra is a KRESZ előírásai maradnak az irányadók, sem pedig azt az alkalmazott országos előírást, mely szerint a faluban éjjel, illetve nappal végezhető tevékenység zajszintje nem haladhatja meg a 40–50 decibel közötti értéket.

A képviselők döntöttek az óvoda melletti utca elnevezéséről, amely az Óvoda nevet kapta.

Határoztak az idei év hátralévő részének igazgatási szüneteiről is: július 15. és augusztus 20., valamint december 23. és január 2. között a hivatalban csak ügyeletet tartanak, ami azt jelenti, hogy a sürgős ügyeket a megszokott módon intézik, ám a többi ügylet elintézésére többet kell ezekben az időszakokban várni. Zárt ülésen döntöttek az egyes kitüntető címek adományozásáról. A díszokleveleket és a Zámolyért Díjakat az augusztusi falunapon adják majd át.

Vezető képünk archív felvétel, illusztrációként szolgál!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában