A pedagógusnapon

2019.06.14. 08:15

Sárbogárdi Talentum-díjat kapott Lukács Kata

A képviselő-testület Sárbogárdi Talentum-díjat adományozott Lukács Katának, a Petőfi Sándor Gimnázium 12. c osztályos diákjának. Az elismerést a városi pedagógusnapon vette át.

V. Varga József

Lukács Kata és Novák Kovács Zsolt alpolgármester

Fotó: Galsa

Kata tanuláshoz való viszonyára a céltudatosság, az alaposság, a precizitás, a kitartás és a tudományok iránti alázat jellemző – áll a városi grémium által kitüntetett diáklány méltatásában. Amint megtudtuk: humán érdeklődésű, az irodalmat, a történelmet és a nyelveket (angol, francia) kedveli. Az országos középiskolai tanulmányi versenyen (a legrangosabb középiskolai megmérettetésen) az idén francia nyelvből a döntőig jutott, 41 tanulóból a 18. helyezést érte el. A teljesítmény nagyságát jelzi, hogy 50 többlet pont jár érte a továbbtanulásnál. Jól együttműködik társaival, több versenyen is dobogós helyezést ért el csapatuk.

Lukács Kata és Novák Kovács Zsolt alpolgármester
Fotó: Galsa

A nyolc évfolyamos gim­nazisták minden kirándulásuk után naplót készítenek, az általa készített krónika mintaértékű, gondos munka, hű tükre egy gyermekből ifjú felnőtté érő ember világgal való találkozásának – jegyezte meg Lukács Katáról igazgatója, Boda János. Kreativitása az elmúlt években más területeken is megnyilvánult: ötleteivel, javaslataival iskolai, sőt, városi műsor szerkesztéséhez, pályázatok megvalósításához, színdarabok rendezéséhez járult hozzá. Szívesen olvas és rendszeresen jár színházba. Modern világunkban a klasszikus műveltség iránt fogékony lány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában