Összetartozás és siker: követendő példa

2019.11.17. 14:09

A Szélszirom Klub tízéves születésnapja

Megalakulásának tízéves évfordulóját ünnepelte a Szélszirom Klub. Tombor Andrásné Magdi, a klub vezetője beszámolt a múlt évi munkáról, és egyúttal az elmúlt évtized sokrétű tevékenységét is összegezte.

Nagy Anikó, V. Varga József

Mindenben ott állnak a falu mögött Fotó: Nagy Anikó

Hetente találkoznak, oldott hangulatban diskurálnak, egyre szorosabbra szövik a barátság fonalát, erősítik a közösséget. Nyitottak a kezdeményezésekre, nem zárkóznak el a feladatok, a tennivalók elől. Összetartó csapat, ismerős arcokkal, akikre mindig lehet számítani. Legyen az a kuglófsütő fesztivál vagy egy karácsonyi kézműves foglalkozás, levendulaszüret, tojásfadíszítés, helyi ünnepség, kirándulás, szalonnasütés, süteménykóstoló, szemétszedési akció, vagy éppen mézeskalácssütés.

„Az összejövetel kezdet. Az összetartozás előrehaladás. Az együttműködés siker!” – Henry Ford gondolatát teljes mértékben a magukénak érzik a klub tagjai.

Az ünnepségen Kerekes Ildikó polgármester mondott köszöntőt:

– Szélszirom Klub! A nevet hallva, mindenki tudja nálunk, kikről is van szó. Tíz esztendeje alakultak, hat évig egyesületi formában működtek, majd négy éve klubként. A csapat motorja Magdi, Tombor Andrásné, jelenleg állandó létszámuk 22 fő, ők a legnépesebb, legaktívabb közösség Jenőben. Minden rendezvényen részt vesznek, legyen az akár egy gyermektábort záró ki mit tud?, vagy nemzeti ünnepünkről való méltó megemlékezés, ők ott vannak.

Mindenben ott állnak a falu mögött
Fotó: Nagy Anikó

– A tíz év története egy dolgot biztosan mutat: az összetartozás örömöt hozó érzését, az együtt cselekvés felszabadító, tovább vivő erejét. A beszámoló minden egyes évről hű képet adott: a Szélszirom mindig ott állt, áll a falu mögött, segítve fejlődésünket, a közösségi élet mind jobb kibontását. Követendő példa az övék. Boldog születésnapot kívánok, és még sok-sok tevékeny

évtizedet!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában