Lenni vagy nem lenni?

2019.12.20. 07:30

Nem lehet tudni, épül-e uszoda Velencén

Az októberi alapkőletétel idején és az azt követő időben úgy tűnt, hogy a dinamikusan fejlődő város hamarosan új uszodával gazdagodik. Most talán csak a politikai téren lesz feszültség, a víztükrön nem.

Palocsai Jenő

A Velencei-tónál sokak szerint szükség lenne uszodára

Fotó: archív

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya december 16-án kelt végzésével a Velencei Városi Uszoda építésére vonatkozó építési kivitelezési tevékenység folytatását megtiltotta, tudtuk meg a velencei önkormányzat közleményéből.

A frissen alakult testület maga kezdeményezte ezt a járási hivatalnál, ugyanis hibákat, illetve hiányosságokat találtak a dokumentációkat rejtő kartotékokban, például nem volt elfogadható formátumú a hozzájáruló tulajdonosi nyilatkozat.

A kivitelezőcég szerint a megoldás ennél sokkal egyszerűbb lehetett volna. A Velence Plusz Kft. úgy nyilatkozott: – Amennyiben Velence jelenlegi polgármestere, Gerhard Ákos meg akarja építeni az uszodát, akkor nem a kormányhivatalhoz fordul, hanem kiadott volna egy új, bélyegzővel ellátott hozzájárulást.

A Nemzetközi Úszószövet­ség (FINA) szabványainak is megfelelő ötszáz fős lelátót és ezerfős öltözőt is magában foglaló komplexum építése tehát bizonytalanná vált.

A Velencei-tónál sokak szerint szükség lenne uszodára
Fotó: archív

L. Simon László országgyűlési képviselő is kommentálta a fejleményeket. Mivel sokan politikai harcot vélnek felfedezni az ügy hátterében, nyilatkozatában kitért arra is, szerinte hamisak azok a vádak, hogy a kormányhivatal politikai döntést hozott volna, hiszen ez a hivatal hatóság, nem politikai testület. A képviselő nem ért egyet a velencei polgármester döntésével, de tiszteletben tartja azt, ugyanakkor kiállt a tó körül élők érdekeiért, amikor úgy fogalmazott: – Az uszoda építése közérdek, hamisak azok az állítások, hogy gyermekeink a Velencei-tóban is megtanulhatnak úszni. A térségben élők elemi érdeke a sport- és az oktatási infrastruktúra fejlesztése. A Velencei-tó környékén nincs olyan egész évben használható fedett uszoda, ahova a környéken élő több tízezer ember beírathatná gyermekeit, unokáit, illetve ahol maguk is sportolhatnának.

A velencei önkormányzat tegnap, lapzártánk után fejezte be soron következő ülését, így hamarosan újabb fejleményekről számolhatunk be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában