Koronavírus Fejérben

2020.03.22. 07:10

Átmenetileg nem ellenőriznek kéményt és szellőzőt

Nem maradnak el a munkák, pusztán csak későbbi, egyelőre meghatározhatatlan időszakra teszi át a Kémény Zrt. a kémények és szellőzők ellenőrzését, vizsgálatát, illetve a lakosság által megrendelt szolgáltatások teljesítését.

Palocsai Jenő

Ügyeletet fenntartanak a Kémény Zrt.-nél

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A jelenleg kialakult helyzetben a kéményekkel és szellőzőkkel foglalkozó cég Fejér megye teljes területén felfüggeszti és átütemezi a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit. A kötelező ellenőrzések nem maradnak el az ellátási területen, csak későbbi időpontban pótolják.

Az új időpont még sok körülménytől függ, így erre a kérdésünkre pontos választ nem tudtak adni, de nem hagynak senkit a bizonytalanságban. Ha lesz új időpont, arról minden érintettet minimum két héttel korábban értesítenek egy postaládába dobott tájékoztatóval.

Arra a kérdésre, hogy marad-e valaki ügyeletben, a cég vezérigazgatója, Bartos Tamás úgy felelt: – Természetesen a halaszthatatlan esetekre tartunk fenn ügyeletet, amely elérhető a 06-22-550-100-as vezetékes vagy a 06-30-678-3492-es mobilszámon.

Ügyeletet fenntartanak a Kémény Zrt.-nél
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Még nem ért véget a fűtésszezon, hiszen csípősek a hajnalok, és a nappali felmelegedés sem indokolja még a kazánok, kályhák, kandallók nyári pihenőjét, ezért megtörténhet, hogy szükség lesz az azonnali beavatkozásra. Ám a cég vezetője arra kér mindenkit, hogy csak valós hiba esetén kérjék munkatársaik segítségét, és csak ha nincs alternatív fűtési mód a lakásban, házban.

A kiadott közlemény szerint a járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak, ezért a szak­emberek kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel, vagyis szájmaszkkal, védőszemüveggel, kesztyűvel és sűrű kéz­mosással, kézfertőtlenítéssel védekeznek a vírus terjedése ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában