Koronavírus Fejérben

2020.03.27. 13:32

Ezeken a helyeken varrnak maszkokat Fejér megyében

Az elmúlt időkben megtapasztalhattuk, milyen nehéz is hozzájutni az egészségügyi védőmaszkokhoz. Ezért mi összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol biztosan varrnak maszkokat a megyében.

feol.hu

Volt már olyan nap, hogy 1500 maszkot gyártottak le helyben Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Székesfehérvár

Ludváni Csóri Manyi fehérvári lakos, aki eddig is sok sok rendezvényben vette ki a segítségét most minden eddiginél nemesebb feladatot vállalt, hiszen esztétikus szájmaszkokat varrt, hogy minél többeknek lehessen azokat szétosztani e nehéz napokban. A maszkokat az önkormányzaton keresztül osztják szét, így a folyamat koordinált.

Valamint Székesfehérváron megkezdték az egészségügyi szájmaszkok szétosztását, így minden háztartásba biztosan kerül a napokban két darab.

Sárosd

Ahogy azt egy korábbi cikkükben megírtuk Sárosdon kezelik a kialakult helyzetet, hiszen manufaktúrában, az óvoda dolgozói önkéntesen vállalták, hogy szájmaszkokat varrnak. Emellett a település vezetése folyamatosan keresi az egyedi beszerzési lehetőségeket is.

Kincsesbánya

Az élet csak látszólag állt meg Kincsesbányát hiszen az ügyes kezű varrónők itt is szorgalmasan készítik a hiánypótló maszkokat olvasható egy cikkünkben.

Kőszárhegy

Kőszárhegyen Borjánné Kati készíti szorgosan a szájmaszkokat saját otthonában.

Zámoly

Ezer szájmaszkot varrtak a településen önkéntesek segítségével, a polgármester pedig maga szerezte be a maszkokhoz az alapanyagokat. Nagy részét szétosztották de tovább is varrnak még, tehát a munka nem áll meg.

Pázmánd

Anyagot, gumikat vásároltunk, közösen készítettük el a mintákat, amelyek alapján pedig megkezdte a gyártást a helyi kárpitos, aki szintén önként jelentkezett a munkára. A polgármester célja, hogy a 2200 lelkes falu lakosságának 2200 maszkot készíttessen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában