Koronavírus Fejérben

2020.04.06. 07:20

A hétfői napon megkezdődik az első osztályosok beiratkozása

Az ezzel kapcsolatos teendőkről és a szükséges dokumentumokról az alábbiakban adunk tájékoztatást.

Héjj Vivien

Megkezdődik az ügyintézés a leendő iskolatáska-tulajdonosok beíratásához Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Mint már korábban közöltük, idén rendhagyó keretek között, elsődlegesen online lehet beiratkozni az általános iskolákba. A pontos részletekről Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója tájékoztatta lapunkat. A veszélyhelyzetre való tekintettel az általános iskolai beiratkozást lehetőség szerint online módon kell lefolytatni a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül. A beiratkozás az idei évben két szakaszban történik. A beíratás első szakaszában 2020. április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik nem állami fenntartású általános iskolába vagy állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező intézménybe kívánják gyermeküket beíratni. A körzettel nem rendelkező általános iskolák április 27-ig döntenek a gyermekek felvételéről.

Megkezdődik az ügyintézés a leendő iskolatáska-tulajdonosok beíratásához
Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

A beiratkozás második szakaszában 2020. április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézéseket, akik gyermeküket olyan, körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye vagy életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes iskola. Továbbá azok a szülők is ebben az időszakban intézhetik gyermekük beíratását, akik a gyermek lakóhelye vagy életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolát választják. A kötelező felvételt biztosító iskola a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételéről május 1-ig dönt. A beiratkozáshoz kapcsolódóan számos dokumentumra szükség lesz, ám ezek bemutatása a jelenlegi helyzetre való tekintettel elegendő, ha csak a 2020/2021-es tanév első napján történik meg. Az alábbi iratok szükségesek a beiratkozás során: a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány, a gyermek nevére kiállított tajkártya, a gyermek nevére kiállított, lakcímet igazoló hatósági igazolvány, nyilatkozat az életvitelszerű ottlakásról és nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan.

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermekek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát. Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Az egyes iskolák a rájuk vonatkozó információkat megjelenítik a honlapjukon, a Székesfehérvári Tankerületi Központ kéri a szülőket, hogy szíveskedjenek ott (is) tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában