2020.04.22. 07:45
Továbbra is várjuk olvasóink családi receptjeit!
Eddig már hatvanan küldtek be összesen száznál is több receptet felhívásunkra. A Mediaworks megyei napilapjainak idei, színes albuma a Családok szakácskönyve olvasóink legjobb receptjeiből címet kapta.
20200415 Békéscsaba Prohászka Béla mesterszakács válogatja a következő szakácskönyv recepteket. Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap
Fotó: Imre György
A könyvbe kerülő több mint százötven receptet szakértő zsűri választja ki Prohászka Béla Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakácsnak, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnökének vezetésével. A receptbeküldők között robotgépet, elektromos kuktát és aszalógépet sorsolunk ki. Prohászka Béla a könyv lektoraként kiemelte, legutóbb Rubold Ödön színművész barátja halászléreceptje érkezett be hozzá.
Régről ismerik egymást Gyuláról, ugyanis a színész számos darabban játszott a várszínházban. A legtöbb receptet beküldők közé tartozik az orosházi Mészáros Tünde és férje. Mindketten saját specialitásokkal jelentkeztek: – A halételeket, pörkölteket, sülteket nagyrészt én készítem. A málnakrémleves citromos-vaníliás túrógaluskával, pisztáciával és a málnás piskóta ugyanakkor Tünde keze munkáját dicséri – emelte ki a férj. Hozzátette, bármilyen ételt készítenek, Tünde lefotózza ezeket. Kosztelnik Lászlóné Nagykanizsáról eddig tizenöt recepttel jelentkezett. Sajnos, most jobban ráér kísérletezgetni, mint amikor normális mederben zajlott a napi élet. Elmondta, pár éve özvegy lett, de a gyermekek továbbra is bearanyozzák az életét, és mindig készít nekik valami finomságot.
VÁRJUK a család kedvenc ételeit az alapanyagokkal és az elkészítés leírásával, valamint egy portréfotót a beküldőről. E-mail: [email protected], postai cím: Békés Megyei Hírlap, 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. A végső beküldési határidő: 2020. június 20.