vigyázzunk értékeinkre!

2020.04.22. 07:05

Utcai táskatolvajok Fehérváron: nyomoz a rendőrség

Vasár­nap este két fiatal férfi próbálta ellopni egy nő táskáját a belvárosban.

Héjj Vivien

Két fiatal akarta lerántani a nő válláról a táskát a székesfehérvári belvárosban. Nem sikerült elvinniük a zsákmányt Fotó: PT

A nemzeti emlékhelynél sétált vasárnap kora este az a hölgy, akinek táskáját két, állítása szerint 15 év körüli fiatal próbálta ellopni. A nő annyit vett észre, hogy az egyik fiatal nekiütközött, s mire megfordult, addigra táskája félig már a másik elkövető kezében volt. A lélekjelenlétének köszönhetően a táskáját nem engedte el, és azonnal sikítani kezdett. A tettesek ekkor elfutottak a helyszínről.

Két fiatal akarta lerántani a nő válláról a táskát a székesfehérvári
belvárosban. Nem sikerült elvinniük a zsákmányt Fotó: Pesti Tamás / FMH

A kijárási korlátozás miatt lényegesen kevesebben vannak az utcákon, főképp az esti órákban, értékeinkre érdemes még jobban figyelni. Megkerestük az önkormányzatot. A közterület-felügyelettől megtudtuk, a város területén 151 térfigyelő kamera működik, folyamatosan élőképet adnak a központba. A szakemberek azt javasolják, hasonló esetben a sértett azonnal hívja a 112-es segélyhívót, mert a rend­őrség – a térfigyelőkamera­központ segítségével – még a helyszínen érhetné a feltételezett elkövetőket, adataikat rögzíthetnék a rendszerükben, megelőzve egy esetleges újabb bűncselekményt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tájékoztatást adta: „Az említett ügy­ben a Székesfehérvári Rend­őrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.” A rendőrség hozzáette, Székesfehérvár vonatkozásában az elmúlt időszakban nem érkezett bejelentés vagy feljelentés hasonló jellegű vagyon elleni bűncselekményről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában