A szobortervek már elkészültek

2020.05.27. 13:48

Összefogásra és adakozásra hívott fel a két megyei országgyűlési képviselő

A nyár folyamán szeretnék felállítani azt az Apponyi Albert szobrot a megújult Vörösmarty Emlékház kertjében, amelynek elkészítéséhez anyagi támogatásukkal Tessely Zoltán és L. Simon László országgyűlési képviselők is hozzájárultak.

S. Töttő Rita

Fotó: LSL

Ugyanerre buzdítanak mindenkit, aki fontosnak tartja megemlékezni a politikusról, aki a magyarság nevében mondott védőbeszédet a trianoni béketárgyalás során.

A szobortervek már elkészültek Apponyi Albert grófról – összefogással készülhet el az alkotás Fotó: LSL

„Életem egyik legfelemelőbb pillanata volt, amikor 2010-ben a magyar országgyűlésben képviselőtársammal megszavazhattuk a nemzeti összetartozás melletti tanúságtételről szóló 2010. évi XLV-ös törvényt. Azóta ismét eltelt tíz év és elérkezett a szívszorító 100. évforduló, amelyre méltóképpen kell emlékeznünk” – mondta el Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos abban a videós felhívásban, melyben magánszemélyeket és cégeket kérnek arra, követve példájukat, adományozzanak. L. Simon László országgyűlési képviselő pedig ugyanebben a videóban elmondta, ők mire ajánlottak fel 100-100 ezer forintot: „fontosnak gondoljuk azt, hogy itt, Kápolnásnyéken, a Vörösmarty Emlékmúzeum kertjében egy gyönyörű szép szoborral emlékezzünk arra a nagyszerű politikusra, aki a magyarság nevében védőbeszédet mondott a trianoni béketárgyalás során. Apponyi Albert grófnak akarunk szobrot állítani, a kiváló, marosvásárhelyi születésű szobrászművész, Pokorny Attila alkotását, és bízom benne, hogy kezdeményezésünkhöz sokan csatlakoznak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában