Tájékoztatót tartottak a pedagógusoknak

2020.06.24. 07:10

Feszített tempóban zajlik a táboroztatás Fehérváron

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a városháza dísztermében tartott kedd délután tájékoztatót azoknak a pedagógusoknak, akik részt vesznek a Napraforgó Városi Napközis Táborban a gyermekek felügyeletében.

Korondy Tamás

Nyári táborok levezénylésében segítenek majd a tájékoztatón megjelent pedagógusok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményt Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András nyitotta, aki néhány perces beszédében többször is külön köszönetet mondott a jelen lévő pedagógusoknak, hogy az idei, cseppet sem szokványos nyáron elvállalták a rendhagyó nyári tábor szervezését.

A szót Tóth Marianna, a városgondokság munkatársa vette át, aki elmondta hogy jövő hét hétfőn, azaz június 29-én indul Fehérváron a nyári táboroztatási program, s egészen augusztus 19-ig, vagyis 8 héten keresztül tart.

Nyári táborok levezénylésében segítenek majd a tájékoztatón megjelent pedagógusok
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A ­koronavírus-járványra tekintettel az ilyen és hasonló táborok létszámát 200 főre korlátozza a jelenleg érvényes jogszabály. Ennek megfelelően a jelentkezés kizárólag elektronikus úton történik, annak ellenére, hogy jelen pillanatban is 98 százalék a telítettség. A jelentkezési oldal még nyitott, de már csak 5-6 főt tudnak fogadni a turnu­sokban.

Tóth felhívta a figyelmet arra, hogy az ÁNTSZ által kiadott hivatalos jogszabályt megkapta a tábor, így például úgynevezett „COVID-részleg” is lesz a táborokban arra az esetre, ha a legkisebb tünet is jelentkezne a résztvevőkön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában