Ideiglenes "rendőrlámpa" biztosítja a forgalmi rendet

2020.06.11. 10:55

Újabb szakaszba jutottak a Dózsa utca felújítási munkálatai Móron

A Vértes Áruház felé tartva, az út jobb oldalán még nincsenek készen a parkolók, így azok helyén kőzúzalékkal feltöltött tálcák várják a folytatást.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Péntek reggelre a befelé haladó sáv került lezárásra. A munkálatok során többször is változik majd az említett szakaszon a forgalom számára használható irány. A belvárosba futó oldalon váltakozó irányban halad a forgalom. Nem jelzőőr, hanem ideiglenes „rendőrlámpa” biztosítja a forgalmi rendet, illetve a biztonságot. A lámpa gyorsan vált, így reggel hat óra előtt, a nyáron szokatlan, sűrű ködben sem torlódtak fel a járművek, annak ellenére, hogy ebben az idősávban sokan igyekeznek a munkahelyük felé.

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Fontos, hogy ne csak a lámpára legyünk felkészülve, ha arra járunk, hanem fokozottan ügyeljünk arra is, hogy sok gyalogos meglehetősen rendezetlenül halad az ideiglenes buszmegálló felé. Harmincas sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki, egészen a Dózsa utca tetejéig és ezeket nemcsak a rendőr, hanem a futóművek miatt is érdemes betartani, ugyanis a szóban forgó utca több helyen is keresztül van vágva és nincsenek teljes mélységükben feltöltve. Mivel mélyebben van a zúzalék az aszfalt szintjénél, ezért meglehetősen nagyot üt as kocsik kerekeire.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában