Gazok ellen veszik fel a harcot

2020.07.15. 12:00

Új szolgáltatással bővül az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület

Kedden késő délelőtt tartotta sajtótájékoztatóját az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület, mely új szolgáltatással bővíti egyébként sem szerény tevékenységi körét.

Korondy Tamás

Fotó: Pixabay.com

Róth Péter alpolgármester így indította a sajtótájékoztatót: – Nehéz helyzetbe kerültek az intézmények a pandémia alatt, főként az idősek, akik – ahogy fogalmazott – „radar alatt voltak”. Az összefogás hatására már egyre többen kerülnek be a szociális ellátásba, ami kiemelt jelentőséggel bír. Tóth Péter, az ICSKE elnöke is egyetértett az elhangzottakkal, éppen ezért gondolta úgy, hogy még többet próbálnának segíteni a rászorultakon.

– A mostani ötlet a karantén időszaka alatt fogalmazódott meg bennünk. Sok idős úrral, hölggyel vagy házaspárral találkoztunk, akik kertes házban élnek. Lehet, hogy a benti területet szépen tartják, de a kerítések külső részére már valószínűleg nincs kapacitásuk, és itt jövünk mi a képbe. Ezen területek gazosítását, kitisztítását csináljuk meg azon 65. életévüket betöltött személyeknél, akik jelentkeznek az önkormányzatnál, hogy igénybe vennék a szolgáltatásunkat – fogalmazott az elnök.

A szolgáltatást természetesen térítésmentesen kérhetik a rászorulók, akiket az önkormányzat ellenőriz, valóban szükségük van-e a segítségre. Tóth elmondása szerint ezt a tevékenységet nyolc-tíz ember fogja végezni, a sikeres igénylés után pedig két-három napon belül jelentkeznek az idős lakosoknál. Tóth hangsúlyozta, bár az ötlet akkor született, de a kezdeményezés nem korlátozódik a pandémia időszakára, az elkövetkezendő években is folytatni szeretnék, segíteni ezzel a fehérvári időseket. Az ICSKE egyébként a járvány időszakában is aktív maradt: többek között maszkot, fertőtlenítőt és ételt is osztottak városszerte, s közel 250 idős rászorulót segítenek a mai napig valamilyen módon.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában