fegyelmi eljárás

2020.08.21. 14:45

Kudarcos meghallgatás – Elnapolták a pázmándi polgármester meghallgatását

A fegyelmi eljárás Virányiné Reichenbach Mónika polgármester meghallgatásával vette volna kezdetét szerdán, de a meghallgatást a bizottság elnapolta.

V. Varga József

Virányiné Reichenbach Mónika Fotó: Pesti Tamás (archív)

Amint arról beszámoltunk, a testület nemrégiben arról határozott, hogy fegyelmi eljárást kezdeményez a polgármester ellen. A háromtagú fegyelmi bizottság, Farkas Miklósné elnök vezetésével, szerdán délutánra tűzte ki a polgármester meghallgatásának időpontját. Az ülésen több pázmándi lakos is megjelent, Virányiné kifejezetten ragaszkodott a nyilvánossághoz, viszont a fegyelmi bizottság mindenáron zárt ülést kívánt tartani.

A fegyelmi bizottság elnöke a polgármester jogi képviselőjének többször megismételt kérdésére sem tudta megmondani, hogy miért ragaszkodnak a zárt üléshez, milyen jogszabály alapján akarják a nyilvánosságot kizárni a meghallgatásról.

Amikor a bizottság egyik tagja, Kutai Tibor, korábbi polgármester visszatért az ülésterembe, a fegyelmi bizottság az ülés elnapolása mellett döntött indoklás és a meghallgatás későbbi időpontjának kitűzése nélkül. Úgy értesültünk, hogy időközben Farkas Miklósné, a bizottság elnöke le akarta tiltani a Pázmánd Tv felvételének közlését is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában