Koronavírus Fejérben

2020.08.07. 07:15

Olvasónk állítja: levetették vele a maszkot

Egyik, neve elhallgatását kérő olvasónk – nevezzük B.-nek – állítja: a bicskei orvosi rendelőben az egyik sebész levetette vele a maszkot.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Pixabay.com

A történet még nem teljes. Mint azt lapunknak B. elmondta, nem az arcával kapcsolatos sebészeti beavatkozásra érkezett a rendelőbe, ahol a szakorvos a következőképpen kérte meg őt maszkja eltávolítására, idézzük: „Vegye már le azt a szart!” Olvasónk nemcsak a stíluson háborodott fel, de azon is, hogy éppen egy egészségügyi intézményben „kérik meg” a védőeszköz levételére. Igyekeztünk utánajárni az ügynek.

Kérdéseinkkel a Bicskei Egészségügyi Központ igazgató-főorvosához, Balogh Gyu­lához fordultunk.

– Hozzám nem jutott el ez a hír – reflektált a történetre. – Amennyiben az állítás igaz – hiszen az olvasó nem nevezte meg a szakorvost –, úgy a sebész szóhasználata, viselkedése nem volt helyénvaló. Az én ajtóm mindenki előtt nyitva áll: ha hasonló esetet tapasztalnak, azt mindenképpen jelezzék, s elindítjuk az ügy kivizsgálását – tette hozzá az igazgató.

Ugyanakkor azt is elmondta: bizonyos esetekben valóban elképzelhető, hogy az orvos leveteti a beteggel a maszkot. Ez leginkább a fül-orr-gégészeten fordulhat elő, ahol az arc környékén zajlanak a vizsgálatok. De az is elképzelhető, hogy egyszerűen nem érti meg egymást a beszédet, érzékelést tompító maszk miatt a páciens és az orvos, emiatt dönthet úgy az utóbbi, hogy a védőeszközt eltávolíttatja.

Mindemellett Balogh Gyula hangsúlyozta: a kormány előírásainak megfelelően – a jelenleg hatályos szabályozások alapján – szeptember 30-ig Bicskén is működtetik a pre-triage rendszert, amellyel már a rendelőbe belépéskor felmérik, hogy a betérő betegnél felvetődik-e koronavírus meglétének gyanúja.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-orvos-vetette-le-a-maszkot-a-betegrol-4181456/

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában