Harminckétezer ingázó dolgozik és közlekedik

2020.09.09. 07:00

Hazai buszvállalat régiós központja lett Fehérvár

Ezer négyzetméteres autóbusz-javító, -mosó és -karbantartó központot avattak kedden Székesfehérváron, a Sóstó Ipari Parkban. Harminc új munkahely is létesült a meglévő 540 mellé.

S. Töttő Rita

Aki most ruház be, az bízik abban, hogy újra növekedésnek indulhat a gazdaság – hangzott el az új, regionális központ átadásán

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérváron építette fel első regionális központját az ország legnagyobb, magánkézben lévő buszvállalata, a Homm Kft.. A több mint félmilliárd forintos beruházás ünnepélyes átadására és avatására kedden kerülhetett sor. A rendezvényen köszöntötte a városban harmincéves múltra visszatekintő cég két tulajdonosát, Homm Károlyt és Tóth Balázst, valamint a munkavállalókat Vargha Tamás országgyűlési képviselő, külügyi államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester és Törő Gábor országgyűlési képviselő. Spányi Antal megyés püspök pedig megáldotta a régió legmodernebb autóbusz-javító és -karbantartó létesítményét.

– A város erejét növeli a cég jelenléte, segítve ezzel a közös célt, hogy a régióban vezető szerepet játszhasson a város – e szavakkal köszönte meg ittlétüket Vargha Tamás.

Aki most ruház be, az bízik abban, hogy újra növekedésnek indulhat a gazdaság – hangzott el az új, regionális központ átadásán
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– 32 ezer ingázó munkavállaló dolgozik Székesfehérváron, amely országos szinten – Budapestet leszámítva – a legnagyobb arányt jelenti. Az, hogy ők biztonsággal érkezzenek és mehessenek haza, ennek a vállalatnak is köszönhető – emelte ki beszédében Cser-Palkovics András polgármester.

– Fontos, hogy fenntartható, egészséges várost tudjunk létrehozni, fejleszteni – fogalmazott a polgármester, utalva azokra a „zöld” megfontolásokra, melyeket a buszvállalat Fehérváron is meghonosított. A járványhelyzet gazdasági érintettsége kapcsán pedig kifejtette: – Sajnos az elmúlt hónapok járványügyi helyzete a gazdaságra is erősen hatott. Éppen ezért aki most ruház be, az bízik abban, hogy újra növekedésnek tudjuk indítani a gazdaságot. Ez a beruházás nekem erről szól: bíznak a városban, a munkavállalókban, a gazdaságban, s abban, hogy érdemes itt befektetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában