Mennyi minden van a Tarsolyban

2020.09.08. 07:25

Huszonötödik születésnapját ünnepelte a Tarsoly Ifjúságért Egyesület

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület 25 éves lett. Ezt ünnepelték meg Pákozdon.

Silye Sándor

Az Aranyember díjat idén a pákozdi Katonai Emlékpark kapta a 25 esztendeje aktív Tarsoly Ifjúságért Egyesülettől

Fotó: Silye Sándor / Fejér Megyei Hírlap

Az ötlet 25 éve született meg, hogy kellene valami újat, jót tenni azért, hogy a megváltozott világban az ifjúság fokozatosan megszűnő közösségei helyére új lehetőségeket teremtsenek.

A Tarsoly ifjúsági egyesület alakuló ülésén, 1995. szeptember 27-én, 26 fő jelent meg és mondta ki az Ifjúságért Művelődési és Szabad­idős Egyesület létrehozását. A kezdetektől fogva több civil szervezettel működtek együtt, így a Székesfehérvári Nagycsaládosok Egyesületével, az Alba Regia Ifjúsági és Szabad­idős Egyesülettel, valamint a Székesfehérvári Álláskeresők Egyesületével. Az évek során több tábort szerveztek. Olvasótábort L. Simon László költő és Kóbor István, számítástechnikai tábort a Szücs házaspár, történelemtábort pedig Pesti János középiskolai történelemtanár vezetésével. Szerveztek egyetemi-főiskolai előkészítőket, de az ő tevékenységük eredménye a Kaszás Gábor középiskolás terem-labdarúgó­torna is.

Az Aranyember díjat idén a pákozdi Katonai Emlékpark kapta a 25 esztendeje aktív Tarsoly Ifjúságért Egyesülettől
Fotó: Silye Sándor / Fejér Megyei Hírlap

Kezdetektől fogva sikeresen működik a Költészet Napjához kötődő „Költőnk és Kora” című, középiskolásoknak szóló műveltségi vetélkedő. A Közéleti Klub, a Hétköznapok Akadémiája programjai mellett több tábor nyújt lehetőséget a fiataloknak a közösségi létre, ismereteik gyarapítására. Megalapították az Aranyember díjat, amelyet minden évben kiosztanak.

Nem teljes a felsorolás, de ennyi is jól jelzi a Tarsoly egyesület tevékenységét. Jöhet a következő 25 év!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában