ha az ember jó akar lenni, az is lesz

2020.10.05. 07:20

A jó nem maradhat el – Idén is lesz ökumenikus adventi jótékonysági est Fehérváron

Jöhetnek, mehetnek vírusok, ha az ember jó akar lenni, az is lesz. Idén is megtartják az ökumenikus adventi jótékonysági estet.

Nagy Zoltán Péter

Idén is a magyarságé az elsőbbség

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH-archív

Mint ahogy ebben az évben oly sok minden, ez is képlékeny még, de a szervezők elsütötték a rajtpisztolyt.

A Szent István Művelődési Ház lesz a házigazdája a december 4-i, pénteki rendezvénynek, amelyen idén a párkányi (Felvidék) Szent Imre Óvoda és a bácskossuthfalvi (Vajdaság) református Napsugár Óvoda javára gyűjtenek adományt. Talán elhamarkodottnak tűnik a bejelentés, de a szervezők úgy készülnek, hogy végszükség esetén online is közvetítik a jótékonysági estet, ha az egészségügyi helyzet úgy kívánja, így az adakozók akár a világhálón keresztül is támogathatják a két intézményt.

Idén is a magyarságé az elsőbbség
Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH-archív

Az ökumenikus jótékonysági esteken határon túli magyarok szerepeltek korábban, amire idén kevés esély van, de az FMH munkatársai felvételeket hoznak a csángók „fővárosából”, Pusztinából, az Európai Polgári Díjat kapott Nyisztor Ilona és csángó énektársai üzennek a magyarságnak. Az esten fellép a Magyar Örökség díjas Misztrál együttes Sudár Annamária énekmondóval. Takács Bence Kazinczy-emlékérmes előadóművész vezeti az estet. Fellép Posta Victor zenész, Császár Angela Jászai Mari-díjas színművész, Szalay Fatima Eszter énekes és az X-Faktorból ismert Kovács Dóri is, valamint a Duna Művészegyüttes.

Mint minden évben, a katolikus és református iskolák tanulói karácsonyi ajándékokat gyűjtenek és csomagolnak, amit pusztinai csángó társaik kapnak meg. Az ajándékok kijutásában idén is a Székesfehérvári Városgondnokság segít, valamint az ajándékok fertőtlenítését a Magyar Légi Tűzoltók és Életmentők Egyesülete végzi el az Ózon-Kontakt Kft. segítségével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában