A betegellátáshoz kellenek a tartalékok

2020.10.07. 07:25

Civil véradást tartottak Fehérváron

A koronavírus-járvány ellenére az Országos Vérellátó Szolgálat a véradás fokozott szükségességét hangsúlyozza, mert továbbra is elsődleges, hogy elegendő vér és vérkészítmény legyen a betegellátáshoz.

V. Varga József

A véradás most kiemelten fontos!

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Harmadik alkalommal szervezett civil véradást a megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ kedden délután a megyeszékhelyen. Ezúttal a Székesfehérvári Területi Vérellátó munkatársai a Fehérvári Civil Központban várták a véradókat. – A civil véradásra negyven véradót várunk az előzetes regisztráció alapján – mondta el lapunknak kapunyitáskor Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke. – A tudatos véradókat a vírushelyzet nem tartja távol a véradásoktól, hiszen ők belső indíttatásból végzik a társadalom javára ezt a hasznos tevékenységet – tette hozzá. Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka maga is részt vett a keddi véradáson.

Molnár Tamás lapunk kérdésére hangsúlyozta: – A vér­adás most, a koronavírus-járvány idején kiemelt jelentőséggel bír, nemcsak a megemelkedett szükséglet, hanem a tetten érhető félelmek miatt is.

A véradás most kiemelten fontos!
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az emberekben kialakult vélt vagy valós ellentmondások miatt ugyanis kevesebb vér érkezik be a vérellátó központokba, pedig a vérre, a vérkészítményekre fokozottan szükség van. Örülök, hogy ebből a misszióból a civilek is kiveszik a részüket. A városi tanácsnok a civil véradáson túl is arra buzdított mindenkit, hogy aki egészséges és megteheti, adjon vért.

Kapunyitáskor már nyolcan várakoztak a Fehérvári Civil Központ emeleti aulájában, hogy a véradáson sorra kerüljenek. A megkérdezettek mindannyian úgy fogalmaztak: igen, tudják, a koronavírus-járvány második hullámára tekintettel ismét nagyon fontossá vált a véradás folyamatossága. Rajtuk nem múlik! – tették hozzá.

Kedden Dunaújvárosban és Vértesacsán is tartottak vér­adást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában