Koronavírus Fejérben

2020.11.05. 17:28

Székesfehérvár önkormányzata eddig 32 intézménynek biztosított ingyenes koronavírus-tesztet

Cser-Palkovics András közösségi oldalán tette közzé a csütörtöki tájékoztatóját.

feol.hu

Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírus-fertőzés gyanújával érkező beteg szerepét eljátszó statisztától mintát vesz koronavírusteszthez a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

„Sok szó esik ezekben a napokban a tesztelésekről, pontosabban arról, hogy az Önkormányzatok is teszteljenek. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy tájékoztatást adjak arról, nálunk mi a gyakorlat. Városunkban mi május óta tesztelünk. Már akkor 8000 teszt beszerzéséről döntöttünk, a jogszabályoknak megfelelő beszerzési eljárás keretében. Sok önkormányzati és nem önkormányzati intézményben – pl. szociális és kulturális intézmények, bölcsődék, óvodák, iskolák, háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok, városi cégek – eddig összesen 2666 darab tesztet végeztettünk. A tesztelés lehetőségét természetesen ingyenesen biztosítjuk, beleértve a tesztet és a teszt elvégzését is” – írja a polgármester.

„Szakembereinket és az általuk ellátottakat egyaránt teszteljük, ha erre szükség van. A fehérvári gyakorlat az, hogy az intézményvezető kezdeményezheti a tesztelést. Ahol ez a járványhelyzet miatt indokolt volt, ezek az intézmények már éltek is ezzel a lehetőséggel, így aztán iskolákban is számos tesztelésre került már sor. A tesztelés kérdésénél fontos felhívnunk a figyelmet, hogy az országban elsőként Székesfehérváron hoztunk létre a Mentőszolgálat szakmai koordinálásával egy tesztelőállomást, ami folyamatosan működik, segítve a mentősök munkáját, valamint a tesztelésre várókat.

Az önkormányzati tesztelésben eddig érintett intézmények: Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény, Kríziskezelő Központ, Alba Bástya Család-, és Gyermekjóléti Központ, Napraforgó Bölcsőde, Tündérkert Bölcsőde, Százszorszép Bölcsőde, Nyitnikék Bölcsőde, Árpád Úti Óvoda, Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda, Felsővárosi Óvoda, Gyöngyvirág Óvoda, Hosszúsétatéri Óvoda, Ligetsori Óvoda, Maroshegyi Óvoda, Napsugár Óvoda, Rákóczi Utcai Óvoda, Szárazréti Óvoda, Szivárvány Óvoda, Tolnai Utcai Óvoda, Fehérvár Médiacentrum Kft., Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., Önkormányzati Informatikai Központ Nonprofit Kft., Humán Szolgáltató Intézet, Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal, Székesfehérvári Tankerület, SZSZC Árpád Technikum Szakközépiskola és Kollégium, SZSZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Intézet, SZSZC I. István Technikum, SZSZC Jáky József Technikum, Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium, Vörösmarty Mihály Könyvtár, Vörösmarty Színház. Ez az intézményi lista az elkövetkező hetekben egészen biztosan tovább fog bővülni.

Ha arra szükség lesz, a továbbiakban is biztosítjuk a tesztelés lehetőségét. A teszt természetesen nem csodaszer, nem gyógyszer és nem is vakcina. A járvány terjedésének fékezésében lehet szerepe, de az emberek fegyelmezettségét és a járványügyi előírások betartását a tesztelés sem helyettesíti!”

A teljes bejegyzést itt olvashatják:

" data-show-text="true" data-width="">

">Tisztelt Fehérváriak!

I. Engedjék meg, hogy a mai lakossági tájékoztatómat egy elvi kérdéssel kezdjem:

Ebben a sok...

Közzétette: Dr. Cser-Palkovics András" target="_blank" rel="noopener noreferrer">2020. november 5., csütörtök

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában