fejér megye

2020.11.22. 07:15

Több településen is hangolódnak már a közelgő adventi időszakra

Úgy tűnik, az adventi programokról az idén le kell mondanunk, ám több településen is azon dolgoznak, hogy valamilyen módon azért együtt is készülhessenek a lakók a karácsonyra.

Borsányi Bea

Gánton már évek óta azzal teszik hangulatosabbá a falut, hogy december 1-jétől az önként vállalkozók házuk egyik ablakát az aznapi dátummal, fényekkel és díszekkel ékesítik, mintha az adventi kalendárium egyik ablakát nyitnák. Mire eljön a szenteste, 24 ablak ragyog. Ezt a programot az idén sem hagyják veszni: Krausz Zsuzsa november 29-ig várja a jelentkezőket telefonon, vagy a közösségi hálón keresztül.

Ugyanezt a „házi” kalendáriumot valósították meg tavaly első alkalommal Újbarokon is, ahol idén is várják a vállalkozó kedvűek jelentkezését a német nemzetiségi önkormányzat közösségi oldalán.

Zámolyon az elmúlt években minden nap egy-egy helyi lakos, közéleti személyiség nyitotta ki a falu kalendáriumának aktuális ablakát és olvasta fel a benne talált idézetet vagy verset. Idén virtuálisan nyitják az ablakokat, ezért várják azokat, akik egy rövid, saját maguk rögzítette videóban verssel, énekkel vagy mesével örvendeztetnék meg a falubelieket. Az összegyűjtött „előadásokból” minden nap egy felkerül a Szép Ilonka faluház közösségi oldalára. A részletekért Baboth Dóra művelődésszervezőhöz lehet fordulni.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában