Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

2020.12.13. 07:10

Ajándékcsomaggal lepték meg a 70 év felettieket Nádasdladányban

Az év elején a helyi rendezvények tervezésénél még nem tudhattuk, hogy a koronavírus-járvány ilyen felfordulást okoz az életünkben – fogalmazta meg lapunk érdeklődésére Varga Tünde polgármester.

V. Varga József

Borbély Józsefnek (mellette felesége) Péter Gyöngyi önkéntes vitte házhoz az ajándékcsomagot Fotó: Buzásné Irén

– Arra meg végképp nem gondolhattunk, hogy településünk szépkorú polgárai lesznek a járványhelyzet legveszélyeztetettebb korosztálya. Nagyon sajnáljuk, hogy elsősorban ők azok, akiknek hosszú hónapok óta nélkülözniük kell egymás társaságát, nem találkozhatnak barátaikkal, nyugdíjastársaikkal; hagyományos idősek napi rendezvényünket sem tudtuk megtartani, hiszen nem kockáztathattuk egymás egészségét – folytatta a faluvezető.

Borbély Józsefnek (mellette felesége) Péter Gyöngyi önkéntes vitte házhoz az ajándékcsomagot
Fotó: Buzásné Irén

A képviselő-testület éppen ezért úgy határozott, a különleges helyzetre való tekintettel mégis felköszönti az időseket egy szerény csomaggal és jókívánságokkal az ünnepek előtt. Az önkéntesek (önkormányzati képviselők, civil segítők) a falu minden 70 év feletti lakójának vitték el a csokoládét, kekszet, szörpöt, kávét, illetve Varga Tünde elöljáró üzenetét és Magyar Ottó kedves, megható versét tartalmazó ajándékcsomagot. Összesen 180 meglepetéscsomag talált gazdára ezekben a napokban, hetekben.

– A levélben úgy fogalmaztam: a mögöttünk hagyott hónapok üzenete egyértelmű – tette hozzá a polgármester asszony. – A nehézségek közepette megtanulhattuk, csak úgy tudunk létezni, a mi világunk is csak akkor tud jól működni, ha minden nemzedék tisztában van a maga feladatával, és el is látja azt. A szépkorúak tudására és példamutatására éppúgy szükség van, mint a fiatalabbak szorgalmára, tettrekészségére. Szívből kívánok mindannyiuknak jó egészséget és sok-sok alkalmat arra, hogy majd minden élményt bepótolhassanak, amit a veszélyhelyzet elvett. Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában