haladnak a munkálatokkal

2021.01.10. 07:10

Épül az ódon pince Móron, mert az időjárás engedi

Az enyhe tél nem okoz fennakadásokat, így zavartalanul halad a műemléki Lamberg-pince felújítása.

Palocsai Jenő

Az enyhe tél nem okoz fennakadásokat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A terület országgyűlési képviselője, Törő Gábor figyelemmel kíséri a hajdan élt grófok által építtetett pince felújítását. Közösségi oldalán így nyilatkozik: – Borvidéken mindig akad munka, ha nem a szőlőben, akkor a pincében. Az ültetvények rendezése, a bor készítése mellett a környezet fejlesztése is kiemelt figyelmet igényel.

A móri borvidék turisztikai vonzerejét fogja növelni a Lamberg-pince, amely közös „fészke” is lesz a borászoknak. A jelen időjárás nem kedvez a téli sportoknak, viszont a külső munkákhoz ideális, ezért a helyszínen feszített tempóban dolgoznak a szakemberek.

Az enyhe tél nem okoz fennakadásokat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az említett „szakikkal” is beszéltünk, amikor ellátogattunk az építési területre. Mint megtudtuk, az előre elkészített ütemtervet követik.

Az időjárás valóban kegyes, csúszás nincs, hiszen ez a hőmérséklet és csapadék nem zavarja a munkálatokat. A terveknek megfelelően a tavasz derekára elkészül az ott dolgozó csapat a Lamberg-pince felújításával.

Pénteken voltunk a Hársfa utcai építkezésen. Akkor a falazás zajlott, amit igyekeznek befejezni még a hétvégén. Kedden indul a vasbeton födém készítése, ami a vasalatok elkészítését, behelyezését, illetve a betonozást foglalja magában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában