Koronavírus Fejérben

2021.03.19. 10:55

Elindult az oltópont Bicskén

Két nap alatt 322-en kaptak értesítést a bicskei egészségügyi központban történő beoltásukról, csupán néhányan nem jelentek meg közülük. Elégedettséggel fogadták a járásban élők a közeli lehetőséget az oltóponton.

Zsohár Melinda

Forrás: Facebook

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő megadta a bicskei egészségügyi központnak az oltóponthoz való jogosultságot, s március 18-19-én meg is kezdték a vakcinák beadását, tájékoztatott Balogh Gyula, az intézmény igazgató-főorvosa. A háziorvosok állították össze a regisztrációk alapján a listát, s ők értesítették a betegeket is a megjelenés idejéről. Óránként tizenkét személy került sorra, csütörtökön és pénteken 7-19 óra között oltottak a Pfizer-Biontech vakcinával. A bicskei oltóponton egy oltóhelyen dolgozik egy orvos, egy asszisztens és két adminisztrátor. Balogh főorvos személyes kérése alapján az orvos nyújtja át az oltottaknak az igazolást, hogy még „pillantást vethessen” az illetőre – meggyőződvén arról, teljesen jól van-e a távozni készülő. Apró tapasztalat: esetleg van, aki a megfigyelésre ajánlott húszpercnyi időt nem várná ki, a szakértő szem azonban felméri, ha a legkisebb gond lenne.

Az önkormányzat is közbenjárt annak érdekében, hogy a járási székhelyen megkezdődhessék az oltás, mondta el Bálint Istvánné polgármester. Főként az időseknek jelent könnyebbséget, hogy nem kell utazniuk messzebbre, ezt többen kifejtették az oltakozás alkalmával. Pontosan érkeztek a paciensek, betartottak minden szabályt. A jövő hét közepétől érkezik az újabb vakcina-adag, s folytatják Bicskén a koronavírus elleni védőoltás beadását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában