Figyelemmel és fegyelemmel

2021.03.19. 15:00

Épül már a minibölcsőde a nádasdladányi Sün Balázs Óvodánál

Régóta várták már. Többször nekirugaszkodtak, sok kudarccal szembesültek, le kellett küzdeniük a nehézségeket, de sikerült, megérte. Megkezdődött a bölcsőde építése és az óvodai tornaszoba kialakítása.

V. Varga József

A bölcsődére nagy szükség van Nádasdladányban

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az uniós és állami támogatási összeg 111,2 millió forint. Ebből meg tudjuk építeni a 8 gyermek befogadására alkalmas minibölcsődét – mondta lapunknak Varga Tünde polgármester. – A bölcsőde közvetlenül csatlakozik a Sün Balázs Óvodához, mivel az étkeztetést az óvoda főzőkonyhájából tudjuk megoldani.

A bölcsőde alapterülete 110 négyzetméter, mozgáskorlátozott-feljáróval és a kötelező helyiségekkel. A pályázat tartalmazza a bölcsőde összes kötelező felszerelését, a bútorzatot, a játékokat, az udvari játékokat. A pályázat másik része az óvoda aulájának tornaszobává való átalakítása, valamint a szomszédos helyiségekből a szertár kialakítása. A kivitelezés januárban elkezdődött, a bölcsőde alapja még a hideg idő beállta előtt elkészült. A kivitelező a hidegebb időkben befejezte az óvodai tornaszoba és a szertár kialakítását, és márciustól folytatódik a bölcsődei szárny építése.

A bölcsődére nagy szükség van Nádasdladányban
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ez az időszak nagy figyelmet és fegyelmet kívánt, kíván az óvoda dolgozóitól, a gyerekektől és a szülőktől az építési területek kijelölése, leszakaszolása tekintetében, hiszen az építkezés párhuzamosan zajlott, zajlik az óvoda mindennapi működésével, bár most, a vírushelyzet miatt az intézmény csak ügyeletet tart néhány gyermeknek.

– A forgatókönyv tökéletesen alakult, mindenki partnere volt és partnere mindenkinek, átérezve, a nemes cél érdekében türelmesnek, belátónak kell lenni, hogy mihamarabb befejeződjön a beruházás. Reménykedünk, az őszi átadáskor már nem maszkban és nem zárt körben ünnepelhetünk – tette hozzá a faluvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában