a vidékkel szemezőknek

2021.03.24. 15:15

Vonzóbbá varázsolnák Igart a vidékre vágyóknak

462 millió forintból újul meg az igar-vámszőlőhegyi út. Már június végére elkészülhet a munkával a kivitelező.

Majer Tamás

A jövő héten kezdődhetnek el a foltszerű javítások

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az igar-vámszőlőhegyi út 4+050 és 7+400 közötti szakasz kivitelezése kezdődik meg, ez egy 3,35 kilométer hosszúságú szakasz, a fedezetet Magyarország kormánya által biztosított Magyar falu program biztosítja. Kiviteli terveket készített rá a Közút, és közbeszerzési eljárást folytatott le, amelynek nyertese a Strabag lett – mondta el a keddi munkaterület-átadón Molnár István, a Magyar Közút Nzrt. megyei igazgatója.

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, 462 millió forintból újul meg az útszakasz, amely az Iregszemcsét és Simontornyát összekötő, illetve a 64-es és a 65-ös főutakat összekötő 6407-es út része. Június végére, július elejére várható a munka befejezése.

A jövő héten kezdődhetnek el a foltszerű javítások
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Aki látja ezt az utat, az tudja, hogy milyen állapotban van – mondta Molnár István, ezzel rámutatva a felújítás szükségességére. – Nagyon örülünk, hogy erre a szakaszra jut forrás. Természetesen egészen a 64-es útig – ami már egy másik megyébe is belelóg – foglalkozni kellene vele, illetve továbbfolytatása is van. Most erre jut fedezet, és majd meglátjuk, hogy tudjuk-e ezt a szakaszt folytatni. Nyilvánvalóan ezt is kellene – fogalmazott a megyei igazgató.

– A héten várható padkanyesés, az árkok tisztása, a jövő héten várhatón megindulnak a foltszerű javítások, alsózások, amelyekkel az út állagát, profilját igyekszünk helyreállítani. Két réteg aszfalt kerül a burkolatra – mondta Szalai Sándor műszaki ellenőr.

– Ez a felújítás az idei évnek az első lépcsőfoka, hogy egy kicsit frissüljön a falu, illetve hogy megpróbáljuk vonzóbbá tenni az olyan emberek előtt, akik vidékre szeretnének költözni – fogalmazott Molnár István, Igar polgármestere, aki névrokona a megyei igazgatónak. Hozzátette, tervezik a vámszőlőhegyi művelődési ház és a ravatalozó felújítását, s kialakítanának egy új játszóteret is az év során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában