Frissen Fejérből

2021.06.30. 08:00

Visszatért a helyére Ybl Miklós szobra

Meg­szépülve tért vissza eredeti helyére, a Zichy ligetbe Ybl Miklós szobra. Az alkotáson annak készítője, Lestyán-Goda János állagmegóvást végzett, megtisztította és statikai vázát megerősítette.

Héjj Vivien

Ybl újra figyeli a járókelőket...

Fotó: Molnár Artúr/ÖKK

Aki gyakorta jár a Zichy ligetben, észrevehette: valami hiányzik. Habár a talapzat megmaradt, Ybl Miklós szobrát egy időre nélkülöznie kellett az arra sétálóknak.

– Az alkotáson állagmegóvást végeztek, megtisztították, statikai vázát megerősítették. A felújítási munkát a szobor alkotója, Lestyán-Goda János szobrászművész és öntőmester végezte – adta hírül a város honlapja.

Ybl újra figyeli a járókelőket...
Fotó: Molnár Artúr/ÖKK

A munkálatok elvégzése után kedden ismét visszakerült régi helyére az alkotás. A szobrászművész és csapata a városgondnokság szakembereinek segítségével helyezte vissza a szobrot az eredeti helyére. Az Ybl Miklóst megörökítő, 200 kilogramm súlyú bronzszobor, amelyet 2014-ben a fehérvári építész születésének 200. évfordulóján avattak fel, ismét régi fényében, megszépülve „köszönti” a park árnyas fái alá betérőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában