Frissen Fejérből

2021.08.25. 16:30

Részletek a sárbogárdi csarnokról

Szeptember 3-án délben zárul le az új sárbogárdi sportcsarnok építésére kiírt kivitelezési közbeszerzés.

Majer Tamás

Mint arról lapunkban is beszámoltunk már, egy több mint kétmilliárd forintos beruházásról van szó. Sárbogárdon régóta szükség van egy nagy, szabványméretű, 20×40 méteres pályájú sportcsarnokra. Nemcsak a kézilabdások, de a kosarasok és a kispályás labdarúgók is várják a csarnok felépültét. Sőt, ha meglesz, vélhetően még a középiskolai szalagavatók is itt lesznek megtartva. Nincsen másik hasonlóan nagy fedett rendezvénytér a városban.

A közbeszerzési dokumentumban, részvételi felhívásban olvashatók szerint az új építésű sportcsarnoknak 400 fő befogadására kell alkalmasnak lennie. Ebből az ülőhelyek száma 336, az állóhelyek száma 64 lesz. A sportcsarnok nettó alapterülete a földszinten mintegy 1650, az emeleten 600 négyzetméter lesz. A sportlétesítményhez az építési engedélyben előírt parkolók építése is szükséges: 87 személygépkocsi-, 2 mozgáskorlátozott- és 2 autóbusz-­parkoló építendő. Az épület körül és a parkban térkövezésre, gyepesítésre, fásításra, illetve padok, kerékpártárolók, hulladékgyűjtők kihelyezése is sor kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában