Frissen Fejérből

2021.09.17. 14:06

Adományokkal segíthetjük a FIN-t

Szeptember 22-én, ezúttal 0. nappal ismét elindul a Fehérvári Irodalmi Napok rendezvénysorozata, vagyis a FIN.

Bokros Judit

Tóth Krisztina a Fehérvári Irodalmi Napok keretében beszélt könyvéről

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Nyomdalátogatás és felolvasó est, beszélgetés Cserna-Szabó Andrással, verses- és prózakötet bemutatók, gasztrodélután Dragomán Györggyel főzéssel, koncertek – röviden ez várható az idei FIN-en. Az irodalmi napokat hatodik alkalommal rendezik meg, a hagyomány szerint újra több helyszínen: az MNL Fejér Megyei Levéltárában, a Petz Sörözőben, a Study Könyvesboltban, az ALTO nyomdában, valamint a Paraba Music Pubban. Utóbbi helyszíntől ráadásul a FIN keretében búcsúzik a törzsközönség, s a szeptember 24-ei estén 20 órától a korábbi kocsmaszínházi műsorokból lesz válogatás, majd buli kezdődik.

A hivatalos kezdés azonban szeptember 23-a, csütörtök 17 óra, a levéltárban. Ekkor Valuska László mond megnyitó beszédet, majd 17:30-kor Debreczeny Zoltán festőművész mozgó kiállítása nyílik meg, 18 órától Saly Noémi Ha túléljük ezt a marhaságot című prózakötetét mutatják be, 19 órától pedig a Crescendo együttes koncertje kezdődik.

Pénteken a Study Könyvesboltban Ferencz Mónika Búvárkodás haladóknak című verseskötetével lehet ismerkedni, majd a Parabában 20 órától kezdődik az említett műsor. A szombati záró napon 16 órakor gasztrodélután lesz a Petz Sörözőben, ahol Dragomán György író vendégeskedik, és bemutatják a Főzőskönyvet. Később, 18 órától a Grand Bleu koncertezik, 19 órától pedig Szűcs Krisztián ad szólókoncertet. Szinte minden rendezvény ingyenes.

A FIN az elmúlt pár évben vált úgynevezett közösségi irodalmi fesztivállá, amely már szó szerint azt jelenti, hogy egy közösségi finanszírozási rendszer segíti a megvalósulását. Egy adománygyűjtő oldalon keresztül bárki adakozhat, hogy összejöjjön a háromnapos fesztivál költsége.

Az oldal ide kattintva érhető el!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában