hogy segíthessenek

2021.09.07. 07:00

Sokan adták vérüket a Fehérvári Civil Központban

Évről évre egyre többen érkeznek a Civil véradásra. Az első alkalom még szinte családias volt, hétfőn pedig már sorban álltak az önkéntesek azért, hogy másokon segíthessenek.

Héjj Vivien

Törő Gábor országgyűlési képviselő is népszerűsíti ezeket az alkalmakat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Sorra érkeztek a segítő szándékú véradók hétfő délután a Fehérvári Civil Központba. Az eseményen részt vevő politikusok jelenlétük mellett vérükkel is támogatták a kezdeményezést. Az elsők között volt Molnár Tamás önkormányzati képviselő, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka.

A véradással életeket menthetünk

– A Civil véradást az Emberi Erőforrások Minisztériuma kezdeményezte öt évvel ezelőtt, azóta mondhatjuk, hogy már tradicionális rendezvényről van szó – kezdte Molnár. – Fontos, hogy a véradás ne csak ezekre a szervezett napokra összpontosuljon, hanem keressük a véradási lehetőségeket! Amikor civil szféráról és önkéntességről beszélünk, azt gondolom, az egyik legrégebbi, legtradicionálisabb önkéntes munka maga a véradás. Törő Gábor országgyűlési képviselő hangsúlyozta, az esemény azért is fontos számára, mert így segítheti azokat a betegeket, akiknek szükségük van vérre, és egyúttal szeretné népszerűsíteni a véradást.

Törő Gábor országgyűlési képviselő is népszerűsíti ezeket az alkalmakat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Attila arról beszélt, véradással csupán néhány perc alatt életet menthetünk. – A civil szervezetek a város mindennapjaiban nagyon sokféle területen segítenek, és minden évben hirdetnek egy-egy olyan napot, amikor vér­adásra hívják az embereket. Álljunk meg néhány percre, s adjunk vért, hiszen ezzel életeket tudunk megmenteni – fogalmazott az alpolgármester. Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke kiemelte, bárki életében előfordulhat olyan helyzet, amikor segítségre van szüksége. Mint mondta, ahhoz, hogy segítséget kapjunk, először segítséget kell adnunk. A Civil véradás célja, hogy felhívják a civil szervezetek és a lakosság figyelmét a véradás fontosságára. Az önkéntesek nem távoztak üres kézzel: egy üveg itallal, emléklappal és vászontáskával köszönték meg a szervezők az önzetlen segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában