Frissen Fejérből

2022.03.14. 07:00

8,2 milliárd forintból fejlesztik az öreghegyi utakat

A Nagyszombati úttal kezdődik Öreghegy fő gyűjtőútjainak felújítása – adta hírül az önkormányzati kommunikációs központ.

FMH

A Nagyszombati út felújítását is tervezik

Forrás: Simon Erika / ÖKK

A kormány támogatásával a tervek szerint idén induló öreghegyi útfejlesztési programban megújul a Zsolnai, a Pozsonyi, a Kassai, a
Nyitrai utca 2025-ig. A területen Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester tartott bejárást a körzet két képviselőjével. 

Folyamatosan zajlanak az öreghegyi utcák felújítási munkálatai, idén pedig a magyar kormány támogatásának köszönhetően egy régóta várt fejlesztés indul el. A Nagyszombati, a Pozsonyi, a Zsolnai, a Nyitrai és a Kassai út felújítását, amely 8,2 milliárd forintos fejlesztést jelent, a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzsnél kezdeményezte Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Vargha Tamás Cser-Palkovics András polgármesterrel és a városrész képviselőivel, Östör Annamáriával és Horváth Miklós Csabával egy bejárás során a Nagyszombati utat nézték meg – adta hírül az önkormányzat. 


A helyszínen elhangzott, ezt a nagy értékű fejlesztést a város saját erőből nagyon lassan tudta volna megvalósítani. A kérés azonban sikerrel járt, és a 2022–2025 közötti útépítési, útfelújítási program része lett a felújítás. A beruházásban közvilágítás, csapadékvíz-elvezetés, kisebb körforgalmak, zebrák építése és egy buszállomás kialakítása is szerepel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában