Újabb bezárás

2022.10.14. 14:00

Bezár a kastély Kápolnásnyéken

Téli álomra készül a kápolnásnyéki Halász-kastély. A Velencei-tó térségének egyik legpezsgőbb kulturális központja is fájdalmas döntést hozott a napokban: a télre bezár.

S. Töttő Rita

Forrás: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön adta hírül a kápolnásnyéki Halász-kastély vezetése, hogy hamarosan bezárják az épületet. Ahogy közösségi oldalukon fogalmaztak, nehéz döntést kellett meghozniuk: „sajnos a folyamatosan és kiszámíthatatlanul növekvő közüzemi díjak miatt nem tehetünk mást: a kastélyt 2022. november 7-től 2023 tavaszáig bezárni kényszerülünk.” Az idei évben az utolsó rendezvény a Halász-kastélyban Horváth Éva Mónika festőművész, pasztell- és grafikusművész Törékeny egyensúly című tárlatának záróeseményére lesz november 6-án 11 órakor.
A későbbi, még a kastélyba tervezett programokat az idén nyáron átadott Liszt Művészházba költöztetik át, ahol már megújuló energiákkal készült eleve a felújítás. Így például itt lesz november 19-én 15 órakor a Vörösmarty versszínház, melyen a költő halálának évfordulójára Lázár Balázs és Tallián Mariann színművész, valamint Csorsz Rumen István régizenész emlékezik előadásával.
Az adventi fülemüle koncertre is itt kerül sor november 27-én 14 órakor: Bartek Zsolt klarinétművész házigazdaként várja a zenekedvelő gyerekeket a Liszt Művészházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában