Frissen Fejérből

2022.11.07. 07:00

A zöldebb jövő érdekében ültettek fákat Velencén

Közösségi faültetésben vehettek részt vasárnap délelőtt a velenceiek és más csatlakozók.

Bokros Judit

Forrás: Bokros Judit / Fejér Megyei Hírlap

A 10 millió Fa elnevezésű országos közösség szervezett akciót a Velencei-tó melletti városba, hogy több mint 60 fát ültessenek el a zöldebb, egészségesebb jövő érdekében.

A Facebookon meghirdetett akcióra előzetesen lehetett regisztrálni, s aki jelentkezett, az kaphatott az ültetéshez szükséges eszközöket, illetve fejenként egy-egy fát.

A zord idő ellenére a helyszínen, vagyis a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. telephelye előtt sokan jöttek össze. A Velence Városgazdálkodási Kft. vezetőjét, Szabó Csillát is ott találtuk, és elmondta: a közösség korábban is szervezett ültetést a városba. Ezúttal a tavaly elhelyezett, de nem megeredt fák helyett ültettek újat a korábbi gödrök kiásása után.

A felhívásra körülbelül húsz fő jelentkezett, rajtuk kívül még a közösség képviselői voltak jelen. A Szabolcsi út mellé berkenye, kőris, tölgy, juhar fácskák kerültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában