Etikai és éghajlati korlátok

2023.02.06. 18:30

Hétvezér est: a fenntarthatóságról Székesfehérváron

A Fejér Szövetség 581. Hétvezér estjén Szigeti Tamás agrár- és környezetmérnök, klímakutató A fenntarthatóság és annak etikai és éghajlati korlátjai címmel tart előadást február 7-én, kedden 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban (Fürdő sor 3.).

V. Varga József

„Kellő szerénységgel és a fogyasztás kellő mértékű visszafogásával…”

Forrás: ChikansPlanet

Szigeti Tamás előadásában, a napjainkban egyre gyakrabban és szélesebb körben emlegetett fenntartható fejlődés kérdéseivel kapcsolatos gondolatait osztja meg az érdeklődőkkel, melyek természetesen részben etikai jellegűek.

„Úgy gondolom, érdemes elgondolkodni a termodinamika második főtétele (egy elszigetelt rendszer állapota a termikus egyensúly felé halad) és az etikus magatartás, a hedonista életvitel, illetve a görög bölcsesség összefüggéseiről” – mondja Szigeti Tamás. „A magyar közgazdászok és a környezetvédelemben jártas tudósok véleménye alapján van lehetőség, ha nem is a totális „öröklét” fenntartására, de arra igen, hogy a jelenlegi életünket kellő szerénységgel és a fogyasztás kellő mértékű visszafogásával hosszú ideig – fogalmazzunk így: – fenntarthatóvá tegyük. Előadásomban külön alfejezetet szentelek a fenntartható fogyasztást/fejlődést hatásosan veszélyeztető, egyénileg felróható magatartás, az élelmiszerpazarlás jelenségének.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában