Kiállítás

2023.02.17. 17:00

Kápolnásnyékre érkezik a Petőfi-busz

Egy buszban rendezik be azt a tablókiállítást, amely Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából érkezik a kápolnásnyéki Halász-kastélyhoz február 21-én.

S. Töttő Rita

Kiemelkedő népszerűségnek örvendett a Petőfi Irodalmi Múzeum utazó tárlata

Fotó: Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár

„Átröpülök hosszában hazámon” címmel látható tablókiállítás Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a Halász-kastélynál február 21-én. A tárlat megnyitójára 11 órakor kerül sor, az érdeklődők pedig előzetes regisztrációval tudják biztosan megtekinteni az anyagot. A Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány szervezte rendhagyó tárlat kapcsán így fogalmaz a szervező: „A Petőfi200 buszban berendezett kiállítás koncepcióját adaptáló tablókiállítás az irodalmi fősodorban mindössze öt évet eltöltő, dinamizmusáról ismert alkotó karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be. Nem elsősorban az életrajz, sokkal inkább az alkotói attitűdöt meghatározó döntések, helyzetek mentén ismerhetik meg a látogatók Petőfi Sándort.”

A kiállítás fókuszában tíz Petőfi-relikvia és tíz Petőfi-vers található. A bemutatott tárgyaknak fontos szerepük lesz: a költő életét meghatározó „keresztutakat”, kapcsolatokat idézik meg – elindulva a költő első nyilvános arcképétől az 1847-es Petőfi összes költeményei kötetig. A tárlaton egyéb irodalomtörténeti érdekességek, portrék, kéziratok, idézetek is helyet kapnak. A részvétel ingyenes, ám a [email protected] e-mail címen regisztrálni szükséges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában