A jövő zálogai

2023.04.07. 16:00

A gyermeki lét terei újultak meg Alapon

Közhely, de igaz. A gyermekekbe fektetett források adják a jövőt. Értük élnek, dolgoznak a ma felnőttjei. Ennek jegyében Alapon hamarosan két fejlesztést adnak át.

Kecskés Zoltán

Új PVC sportpadlót kapott az iskola tornaterme.

Forrás: Önkormányzat

A kormány kiemelt projektjeként futó Magyar falu programnak köszönhetően igyekszik felzárkóztatni a vidék Magyarországát, így a kisebb települések, min amilyen Alap is, részesülhet a forrásokból

Az alapi óvoda az elmúlt években jelentősen modernizálódott. Elég csak a közétkeztetést is ellátó konyhára, vagy az új csoportszobára gondolnunk. Hamarosan pedig a hivatalos átadóra is sor kerülhet, akárcsak az iskolai tornaterem  esetében. Az önkormányzat tájékoztatása szerint ugyanis célegyenesbe ért az iskolai tornaterem felújítása is. Mint megtudtuk, a beruházás során, új PVC sportpadlót, fűtésrendszert, lámpatesteket, tetőt és vizesblokkokat is kapott az épület. Ahogy a polgármester, Szalai János Milán fogalmazott:„Mondhatni, teljes megújuláson ment keresztül! Hamarosan pedig a gyermekek is igénybe vehetik a felújított tornatermet. A képek önmagukért beszélnek!” – osztotta meg a faluvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában