Európai Szuperkupa

3 órája

Hatodszor a Real Madridé a trófea, Mbappé góllal debütált

A Real Madrid labdarúgócsapata nyerte az Európai Szuperkupát: Carlo Ancelotti Bajnokok Ligája-győztes együttese szerda este a varsói összecsapáson 2-0-ra nyert az Európa-ligában címvédő Atalanta ellen.

MW

Kylian Mbappé

Forrás: MTI/AP

Fotó: Czarek Sokolowski

A spanyol sztárcsapat története során hatodszor hódította el a trófeát, ezzel immáron egyedül áll az örökrangsor élén. A madridiaknál góllal debütált új csapatában a francia világbajnok Kylian Mbappé.

Az első félidő nem hozott gólt, bár mindkét gárda közel volt a vezetés megszerzéséhez, Éder Militao, a madridiak brazil védője kis híján a saját kapujába fejelt, míg a túloldalon Rodrygo nem sokkal a szünet előtt a kapufát találta el.

A Real Madrid (j) és az Atalanta játékosai a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Atalanta mérkőzés előtt
Fotó: Darko Vojinovic / Forrás: MTI/AP

A második félidőt Courtois óriási védése vezette fel, majd a Real megszerezte a vezetést: Valverde volt a befejező közvetlen közelről. Egy perccel később a gólpasszt jegyző Vinícius könnyedén eldönthette volna az összecsapást, de a brazil sztár ziccerét Musso hárította.

 Ezzel együtt sem kellett sokat várni az újabb Real-gólra, amelyet az elképesztő támadósor, Rodrygo, Vinícius, Bellingham, Mbappé négyes hozott össze. Utóbbi így góllal debütált új csapatában.

A hajrában már nem változott az eredmény, a Real megérdemelten bővítette fantasztikus trófeagyűjteményét.

Európai Szuperkupa:

Real Madrid (spanyol)-Atalanta (olasz) 2-0 (0-0)

Varsó, 56 402 néző, v.: Sandro Schärer (svájci)
   gólszerzők: Valverde (59.), Mbappé (68.)
   sárga lap: Bellingham (35.), Vinícius (42.), illetve Éderson (9.), Djimsiti (64.)

Real Madrid: Courtois - Carvajal (Lucas Vázquez, 88.), Éder Militao, Rüdiger, Mendy - Valverde, Tchouaméni - Rodrygo (Modric, 76.), Bellingham (Dani Ceballos, 88.), Vinícius (Arda Güler, 88.) - Mbappé (Díaz, 83.)

Atalanta: Musso - Djimsiti, Hien (Palestra, 90.), Kolasinac (Bakker, 70.) - Zappacosta (Godfrey, 62.), De Roon, Éderson, Ruggeri - Pasalic (Manzoni, 90.) - Lookman, De Ketelaere (Retegui, 62.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában