2024 közepére készül el

2023.04.17. 14:00

Íme a részletek a Pozsonyi úton épülő új áruházról: 160 parkoló lesz, 70 új fát is ültetnek

A régi Videoton étterem helyén épül meg, s várhatóan 2024 közepére készül el az új élelmiszeráruház a fehérvári Pozsonyi úton.

Házi Péter

A régi Videoton étterem helyén épül meg az új áruház

Forrás: google maps

Néhány napja írtunk arról, hogy a fehérvári Pozsonyi úti teniszpályák területén láthatóan megkezdődött az új áruház építése, amelynek egyik mozzanatként lebontották a régi kerítést és a kerítésbe nőtt cserjéket, fákat kivágták. Megkerestük az áruházat építtető Lidl Magyarországot, azt tudakolva, pontosan milyen munkálatok lesznek itt, hány fát kell kivágni, azokat valamilyen módon pótolják-e, illetve miként alakul át a szóban forgó terület, hol lesznek a parkolók? 
A most megérkezett válaszuk szerint a cég a múlt hét folyamán megkezdte a Pozsonyi és a Berényi út által határolt területen a legújabb áruházának építését. A vállalat célja, hogy a vásárlói igények maximális kiszolgálása érdekében egy modern, gyors és egyszerű bevásárlást lehetővé tévő, széles áruválasztékot biztosító üzletet hozzon létre. Az új áruház kivitelezése a jelenlegi tervek szerint várhatóan jövő év közepére valósul meg és több mint 1100 négyzetméternyi eladótérrel rendelkezik majd. Ezen felül több mint 160 férőhelyes parkolót alakítanak ki, lesznek köztük e-töltőállomások is.  Amint írták, a parkosításra is nagy hangsúlyt fektetnek, így a munkálatok végeztével több mint 70 fa telepítésére kerül sor.
Maga az áruház egyébként az egykori Videoton étterem helyén épül fel, a régi teniszpályák helyén pedig tudomásunk szerint a parkolók lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában