Egy nap az egészségügyben dolgozók tiszteletére

2023.06.28. 15:30

Néma koszorúzás, díjátadó és kórusének is volt a Semmelweis-napi ünnepségen (galéria)

Június 28-án, szerdán valamivel 12 óra előtt néma koszorúzással vette kezdetét a Semmelweis-napi ünnepség Székesfehérváron a Semmelweis Ignác tiszteletére állított domborműnél.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az emlékkoszorúzást követően, melyet Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője, miniszterhelyettese és Mészáros Attila Székesfehérvár alpolgármestere helyezett el, 12 órakor a Szent István Király Múzeum Díszudvarában folytatódott az ünnepség. A jelenlévők az esemény nyitóelőadásaként meghallgathatták a A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kórusának műsorát, majd pedig a polgármester köszöntőbeszédét. 

– Mindig nagy öröm elhelyezni Semmelweis Ignác emlékművénél az emlékezés koszorúját, hiszen ilyenkor mégiscsak egy székesfehérvári diákra emlékezünk, aki ebben a városban volt középiskolás és itt kapta meg azt az alaptudást, ami nélkül a szakmai pályája sosem jelenthette volna azt, amit aztán jelentett. Nemcsak nekünk magyaroknak, hanem az emberiség egészének is. Szép hagyomány, hogy július 1-je előtt pár nappal rá emlékezünk, de ezen túl e nap jó alkalom arra is, hogy a város köszönetet mondjon azoknak, akik a fehérvári egészségügyi ellátásban dolgoznak – fogalmazott a városvezető.

Majd a beszéd után az önkormányzat nevében díjakat, elismeréseket adtak át azoknak, akik életművükkel, munkájukkal, a város közéletében való közreműködésükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, maradandót alkottak, vagy más, a köz érdekében végzett tevékenységükkel segítették Székesfehérvár szellemi és anyagi gyarapodását. 

Székesfehérvár Egészségügyéért díjban részesült Kósa Zsuzsanna körzeti orvos, aki Öreghegyen a Fiskális úti rendelőben látja el betegeit. Szintén Székesfehérvár Egészségügyéért díjat vehetett át Cser Ferencné körzeti ápoló, aki 1995 januárjától kezdve a székesfehérvári háziorvosi alapellátásban tevékenykedik. Polgármesteri Elismerő Emlékérmet vehetett át Hockné Légrádi Ildikó védőnő. 

Továbbá emléklapot nyújtottak át azon orvosok részére, akik az alapellátásban a tavalyi, illetve az idei évben töltötték be 20 éves egészségügyi szolgálatukat. Így Kissevich-Horváth Tamás gyermekneurológus, csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, házi gyermekorvos, valamint Szabó-Marián Gábor háziorvos, belgyógyász és foglalkozás-orvostan szakorvos részére.

Végül elismerésben részesítették azokat, akik a Humán Szolgáltató Intézetnél több évtizeden át kimagasló és önzetlen munkát végeztek:

40 év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesült Rusznákné Deák Erzsébet területi védőnő, Savanyú Tiborné asszisztens és Sipos Attila István iskolaorvos. 

30 év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesült Békefiné Marosi Regina területi védőnő, Bodnár Tamásné asszisztens, Karmanóczkiné Piri Eszter asszisztens, Szilvágyi Szilvia területi védőnő és Tápi Zsuzsa asszisztens. 

25 év közalkalmazottként eltöltött idő alapján jubileumi jutalomban részesült Dégi Gyöngyi röntgen asszisztens, Mészáros Ferenc karbantartó és Vinter Krisztina munkaügyi ügyintéző. 

Az esemény zárásaként Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselőjének pohárköszöntőjét hallhattuk. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában