Önnek mi a tapasztalata?

2023.07.10. 17:30

Elszálltak a lángosárak a Balatonon, de mi a helyzet a Velencei-tónál? - utánajártunk

Ahogy azzal már több hírportál is foglalkozott, idén drasztikusan visszaesett a Balaton forgalma, aminek valószínűleg az az egyik oka, hogy igencsak megemelkedtek az árak a büfékben, szállodákban és apartmanokban.

Déri Brenda

Fotó: Shutterstock

Az elszálló árak miatt jóval kevesebben választják a magyar tengert a nyaralni vágyók, hiszen egy hosszú hétvége vagy egy egyhetes balatoni nyaralás árából már a legközelebbi tengerpartra is el tud látogatni egy család, így nem meglepő, ha inkább azt választják. Sokaktól hallottuk, de a saját bőrünkön is tapasztaltuk, hogy a szolgáltatók árától kezdve a büféken át az apartmanokig iszonyatosan megemelkedtek az árak. Limonádé, lángos, hot-dog, hekk, mindegy mit választ az ember, igencsak a zsebébe kell nyúlni, pláne akkor, ha egy többtagú család szeretne megebédelni egy Balaton-parti büfében.

Fotó: FMH-Archív / PT

Kíváncsiak voltunk, hogy vajon itt, a Velencei-tó környékén is ennyire elszálltak-e az árak, így utána jártunk, hogy mekkora az árkülönbség a strand egyik közkedvelt ételénél, a lángosnál. Míg a Balatonon - a legtöbb helyen ezzel az árral találkoztunk -  akár 2000-2500 forintot is elkérnek egy sajtos-tejfölös lángosért, addig Velencén azért valamivel barátibbak az árak. Két büfébe látogattunk el, ahol a példánál maradva, egy sajtos-tejfölös lángosért 1550 forintot kértek el, ami szintén nem túl olcsó, de azért kedvezőbb. Kicsit odébb, de még szintén Velencén a legolcsóbb sima, feltét nélküli lángost 700 forintért, míg a legdrágábbat, gazdagon sajttal, tejföllel, lilahagymával megpakoltat 1400 forinttal árulták. Majd Velence után Gárdonyba is ellátogattunk, ahol szintén hasonló árakkal találkoztunk, itt 900 és 1300 forint között mozogtak a lángosárak. 
Habár fontos tény, hogy a lángos alapanyai is jócskán megdrágultak az előző évhez képest, valamint a két tó és annak környéke nem összehasonlítható, de azért ez az ár egy darab olajban sült lágytésztáért és némi sajtért, tejfölért talán sok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában