Évtizedeket meghatározó beruházások

2023.07.10. 14:00

Közösségformáló fejlesztések vannak kilátásban Kislángon

Rumpler Tibor polgármester több jó hírrel is szolgált a FEOL-nak. A várható beruházásokat egytől egyig korszakalkotónak nevezte.

Kecskés Zoltán

Rumpler Tibor polgármester örül, hogy a kislángi futballpálya hamarosan megújulhat a szurkolók nagy-nagy örömére.

Fotó: Önkormányzat

Ha azt mondjuk, 1931., ha hozzátesszük, hogy Fő utca 79., akkor tízből kilencen biztos tudják Kislángon, hogy mire is gondolunk. Hát a helyi sportegyesületre, ahol nyolc csapat – a legkisebbektől az öregfiúkig – azért edz, hogy hétről hétre góllal örvendeztesse meg a lelkes szurkoló tábort. Bizony-bizony 92 éve, alakult a helyi sportegyesület, így a labdarúgó-kultúra elég szép hagyományokra tekint itt vissza Kislángon. Így nem is csoda, hogy Rumpler Tibor polgármester mérföldkőnek nevezte a nem rég elnyert forrást.

– Amikor gyerekkoromban a kert végében, két pulóver közé rugdostuk a gólokat, álmodni sem mertem volna, hogy Kisláng polgármestereként közreműködhetek egy régi vágy beteljesülésében. És ez nem unalmas közhely: Régen dédelgetett álmunk válhat valóra körülbelül egy év múlvára, amikor végre hivatalosan is birtokba vehetik a labdarúgók és a sportszerető barátok a felújított, vakondtúrástól is mentes alácsövezett pályát, amely 71 millió forintos TAO támogatásból épülhet meg.

A faluvezető a részletekkel kapcsolatban elmondta, hogy a beruházás novemberben indulhat meg, melynek keretében teljesen új gyepszőnyeget kap a játékterület, vakondhálóval, öntözőrendszerrel. Ennek okán az őszi szezont még itthon játsszák, de a tavaszit már igenben és várhatóan júniustól miután megerősödik a gyep és sportolásra alkalmas át is adják.

Mindezek mellett hamarosan megkezdődhet a művelődési ház energetikai felújítása. Mint mondta, utoljára 1995-ben lett felújítva a falu szívében található épület, amiből egyértelműen látszik, hogy a korszerűsítése mit is jelent a településnek. A 95 milliós uniós forrásból megtörténik a külső homlokzati szigetelés (23 cm-es), a nyílászárók cseréje, valamint az épület tetején egy 20 kW-os napelem is helyet kap, ami az energiaellátást hivatott olcsóbbá tenni. A belső felújítást Magyar falu programból kívánják megtenni. Bár még ez az ablak nem nyílt meg a 2023-as évre vonatkozóan, de amint lehetőség van rá, pályáznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában