Mutatjuk, melyik utcákban kell jobban figyelni

2023.07.24. 16:45

Lámpacsere: nagyjából már a felénél tartanak Fehérváron

Nagyjából már a munka felénél tartanak: összesen több mint 11 ezer közvilágítási lámpát cserélnek energiatakarékosra Székesfehérváron. Íme az utcák, ahol ezen a héten dolgoznak az emelőskosaras autókkal a szakemberek.

Házi Péter

11 ezer lámpatestet cserélnek energiatakarékosra

Fotó: S. Töttő Rita

Amint arról többször is beszámoltunk, a város teljes területén több mint 11 ezer lámpatestet cserélnek LED-esre a közvilágítás korszerűsítésének keretében. Az új berendezések üzembiztosabban és jelentősen – várhatóan több mint 50 %-kal – csökkentett energiafogyasztással működnek. Amint az önkormányzat közleményéből kideül, a feladatokat a Roneko Kft. munkatársai végzik, a lámpacserék várhatóan év végéig fejeződnek be. A kivitelező ezen időszak alatt heti lebontásban adja meg, hogy a város melyik pontján kell számítani a munkavégzésre. 

A július 24-e, hétfő és július 30-a, vasárnap közötti időszakban a közvilágítás-korszerűsítési program keretében Székesfehérváron az alábbi utcákban végzik a lámpatestek cseréjét: Álmos vezér utca, Balatoni út, Bánáti út, Bem József utca, Botond utca, Bőrgyár utca, Cserkész utca, Csitáry G. Emil utca, Csutora utca, Domb utca, Eötvös utca, Erdősor, Erzsébet út, Fáy András lakótelep, Forgó utca, Fürdő sor, Hadiárva utca, Hajnal köz, Hajnal utca, Malomhegyi utca, Őrhalom utca, Sóstói lakótelep, Szőlő utca, Szörényi út, Szúnyog utca, Szüret utca, Tasnádi utca, Tóvárosi lakótelep, Úrhidai út, Vértanú utca, Ybl Miklós lakótelep, 8123 út – Zámoly, Brassói utca, Hosszúsétatér, Vásártéri út, Bercsényi utca, Mátra utca, Börgönd-Barkóczy utca, Börgönd-Cziráky utca, Börgönd-Fő utca, Börgönd-Gyümölcsfa utca, Börgönd-Katica utca, Börgönd-Köztársaság utca, Börgönd-Murvás utca, Börgönd-Nádas köz, Börgönd-Tó sor, Fiskális út.

A munkálatokat emelőkosaras autók segítségével több csapat végzi az említett utcákban. Az érintett szakaszokon kérik a forgalomban résztvevők fokozott figyelmét, megértésüket köszönik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában