Frissen Fejérből

2023.07.18. 12:50

Lezárják a Csónakázó-tó szigetét Székesfehérváron

Még a múlt hét folyamán akkora volt a vihar, hogy a Csónakázó-tó szigetén – ahol a japánkert is helyet kapott – az ott álló egyik fűzfát a szél kettétörte.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / FMH

A szakemberek hamar cselekedtek: körbekerítették és balesetveszélyesnek nyilvánították a fát. Azonban kiderült, nemcsak a kettészakadás miatt, de amiatt is veszélyes a kidőlt növény, mert rendkívül agresszív, rajzó poszméhekkel van tele – adtuk hírül július 15-én. Akkor azt is megírtuk, hogy a fűz sorsa eldőlt már, hiszen a korhadás miatt biztosan ki kell vágni.

Ezúttal ennek az időpontját írta meg honlapján a városgondnokság. Mint fogalmaztak, sajnos a poszméhek begyűjtése nem volt lehetséges, így a szakemberek megfelelő védőfelszerelésben fogják a fát július 20-án, csütörtökön eltávolítani a szigetről. A látogatók biztonsága érdekében ezen a napon lezárják a sziget bejáratát, így oda csütörtökön nem lehet bemenni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában