A határidő: augusztus 6.

2023.07.29. 07:30

Még nem késő jelentkezni – már zajlik a felsőoktatási pótfelvételi

A 2023 szeptemberében induló felsőoktatási felvételi eljárás lezárulta után elkezdődött a pótfelvételi időszaka. Akit a július 26-án zárult felvételin egyetlen képzésre sem vettek fel, vagy idén egyáltalán nem jelentkezett felsőoktatásba, azok most újabb esélyt kapnak a továbbtanulásra.

Héjj Vivien

Forrás: Pexels.com

– Az idei pótfelvételi eljárásban 35 egyetemen, főiskolán nyílik lehetőség az agrár, a hitéleti, az informatika, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány, a pedagógusképzés és a természettudomány képzési területek egyes szakjaira állami ösztöndíjas formában is jelentkezni. Önköltséges képzéseket 47 intézmény kínál valamennyi képzési területen – olvasható a felvi.hu tájékoztatójában.

Ami a Fejér vármegyei továbbtanulási lehetőségeket illeti, jó hírrel szolgálhatunk: mindhárom felsőoktatási intézmény – kettő Székesfehérváron, egy pedig Dunaújvárosban – várja a leendő hallgatókat. A Dunaújvárosi Egyetemen alapképzések, felsőoktatási szakképzések és mesterképzések közül is válogathatnak a diákok, nappali és levelező munkarendben egyaránt. Az alap- és mesterképzésben meghirdetett szakok költségtérítéses és államilag finanszírozott formában is elérhetők. Az intézmény egyebek mellett várja az anyagmérnöki, a gazdálkodási és menedzsment, a gépészmérnöki és a kommunikáció- és médiatudomány szakok iránt érdeklődőket

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a pótfelvételi eljárásban földmérő és földrendező mérnöki, gépészmérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser és villamosmérnöki alapszakokat hirdet költségtérítéses és államilag finanszírozott formában. Az intézmény nappali munkarendű mesterképzési palettájában elérhető a mérnökinformatikus, és az elmúlt években egyre népszerűbbé vált sportközgazdász képzés.

Emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, kommunikáció- és médiatudomány, közösségszervezés és turizmus-vendéglátás alapszak várja a pótfelvételin azokat, akik a Kodolányi János Egyetem székesfehérvári telephelyén szeretnék megkezdeni felsőfokú tanulmányaikat. Az alapszakok többsége nappali mellett levelező munkarendben is tanulható.

Jelentkezni a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételi rendszerében lehet egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére. A jelentkezési határidő: augusztus 6., éjfél. A pótfelvételi ponthatárait várhatóan augusztus 28-án hirdetik ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában