Javítási munkálatok

2023.07.26. 15:30

Megtaláltuk a Rádió utcai levált légkábelek gazdáját – a szakemberek már dolgoznak is a hiba helyreállításán

Ahogy arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk levált távközlési kábelek miatt aggódik jó néhány lakó Székesfehérváron a Rádió utcában.

Déri Brenda

Fotó: FMH-archív / Déri Brenda

Mint írtuk immáron egy éve ez a helyzet és az ott élők attól tartanak, hogy egy nagyobb vihar vagy szél alkalmával leszakadtnak a kábelek és valaki megsérül, netán az autóikban keletkezik kár, amelyek pont a levált vezetékek alatt parkolnak. Egy lakó szerint többször próbálkoztak már az elmúlt pár évben, hogy megjavítsák a hibát, de nem tudták, hogy pontosan kihez fordulhatnának, így nem történt előrelépés az ügyben. Majd szerkesztőségünkhöz keresték fel segítségért. 

Már megkeresésükkor felvettük a kapcsolatot a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, valamint az E.ON-nal és válaszuk alapján világossá vált, hogy távközlési kábelekről lehet szó, így utánajártunk, hogy melyek azok a szolgáltatók, akik az érintett társasházakban jelen vannak. Közülük a Telekom már aznap visszajelzett, hogy nem hozzájuk tartoznak a vezetékek, majd nem sokkal később a Digi is, hogy nekik szintén nincs föld feletti kábelük az említett területen. Végül pedig a Vodafone-tól is választ kaptunk, melyből kiderült, hogy a hozzájuk tartozó vezetékek lógnak és szakembereik már dolgoznak is a vezetékek helyreállításán. 

„A Vodafone szakemberei már dolgoznak a meghibásodás mihamarabbi helyreállításán, addig is az ügyfelek szíves elnézését és türelmét kérjük”. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában