Egy vadonatúj buli, halfesztivál volt Pátkán

2023.08.20. 07:30

Bográcsok, vidámság és motorzaj a tározó mellett (videó, galéria)

Először rendeztek halfesztivált Pátkán, a víztározó melletti területen várták az esemény vendégeit szombaton.

Tihanyi Tamás

Vidám főzőcsapatok gyújtottak alá a bográcsoknak és varázsoltak gasztronómiai élményt a tározó partjára

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

A szervező Vértesaljai Horgászegyesület, a Pátkai Polgárőrség és a Pátka Sportkör határozott célja a közösségépítés. A rendezvény programjait úgy állították össze, hogy minden korosztály, kicsiktől a nagyokig megtalálja a számára megfelelő és izgalmas elfoglaltságot.  

A legkisebbek közül is mindenki megtalálta a maga örömét a halfesztiválon  
Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

– Szeretnénk, ha minél jobban megismernék az emberek a települést, Pátka természeti adottságait, valamint azt, hogy milyen nagy kincs a Pátkai-víztározó – mondta a FEOL-nak Buda Attila, a Vértesaljai Horgászegyesület elnöke. – Kellemes meglepetés volt számunkra, hogy nem csak a környező településekről, hanem távolabbi helyekről is jelentkeztek a horgász-, illetve főzőversenyünkre. Szeretnénk, hogy a rendezvény hagyománnyá váljon. Továbbá köszönjük a sok segítséget a pátkai fiataloknak, akik szabadidejüket nem sajnálva jöttek és tették, amit kellett.

A területet felosztották egymás között a főzőcsapatok, de maradt hely az ugróvárnak és a különleges old timer autóknak, amelyek között régi rendőkocsi és amerikai limuzin egyformán akadt. Volt hangnyomásmérés, így aztán dübörgő motorok múlták felül a hangszórókból áradó zenét. Még szépségversenyt is szerveztek a fesztivál apropóját!

 

Az első pátkai halfesztivál horgászversenyét Szabó Tibor nyerte (17787 gr.), a második Molnár János (15690 gr.), a harmadik pedig Fejti Péter (14448 gr.) lett, a tározónál szerencsét próbáló legjobbak főként termetes pontyokkal múlták felül vetélytársaikat. A főzőversenyen az úgynevezett „leghalasabb” ételt a Szőlőszomszéd barátok, a legfinomabbat a Jó barátok csapata készítette, míg a tálalással a Haldorádó együttese remekelt.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában