Mondjuk a helyszíneket!

2023.08.12. 13:00

Nyolc helyszínen építenek ki okoszebrákat Fehérváron

Cser-Palkovics András, a város vezetője Facebook posztjában arról ír, nyolc helyszínen építenek ki okoszebrákat, tehát olyan rendszereket, melyek a gyalogosok biztonságos átkelését - mozgásra aktiválódó - fényjelzésekkel segítik.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Penovác Károly

A fenti közlést részletezve felidézte, az elmúlt években már több helyen telepítettek különböző technológiai megoldásokat alkalmazó okoszebrákat. Mint fogalmaz, van amelyik technológia jobban bevált, van amelyik kevésbé, azonban a szerzett tapasztalatok hozzásegítettek ahhoz, hogy immár megbízhatóbb rendszereket tudjanak beszerezni. A közösségi oldalon közzétette továbbá az új okoszebrák helyszíneit is, melyek ez alapján a következők:

  • Az Arany János suli előtti zebra a Szekfű utcában, 
  • 2 rendszer a József Attila utcában, az egyik a Németh László iskolánál lévő zebra, a másik a gyalogos átvezető a parkolóhoz, 
  • a Balatoni-Brassói csomópontban, a Balatoni úton átvezető zebra, 
  • a Sziget utcai suli mögötti átkelőhely, 
  • a Széna tér-Mikes Kelemen csomópontnál, 
  • A Balatoni-Hosszúsétatér csomópontban a Balatoni úton átvezető zebra
  • A Zichy liget sarkánál a Mátyás Király körúton átvezető zebra. 

"A rendszerek telepítése 2 héten belül indul, 3 hónap alatt pedig mindegyiknek el is kell készülnie. A beruházásnak hála ismét tudunk tenni egy lépést annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés városunkban! Vigyázzunk egymásra!" - fogalmazott bejegyzésében a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában