Fejlesztés

2023.08.10. 17:00

Színpad és kiszolgáló helyiség épül Nadapon

Még az idei évben elkészülhet Nadap színpada és egy kis kiszolgáló helyiség mellette. A szintezési ősjegy közelében tervezik a megvalósítást.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Nadap önkormányzata 2021-ben, a Magyar Falu Program keretében, „közterületi közösségi tér” létrehozására nyert 20 millió forintot. A projekt várhatóan idén válik valóra, az önkormányzat ugyanis látványterveket tett közzé és kérte a lakosságot, szavazzanak arról, melyik tetszik nekik jobban. Köteles Zoltán polgármester a feol.hu-nak elmondta: a szintezési ősjegy - amely egy szép és vadregényes hely - közelében építik meg a kisebb helyiséget, melyben nyilvános wc és raktár kap helyet, mellette közösségi színpaddal.

Forrás: Látványterv: Önkormányzat

- Két éve húzódik már a megvalósítás, ám most úgy látjuk, az építőanyag árak csökkentek,  illetve lett mostanra annyi kapacitásunk, hogy belevágjunk. Az épület tervezett alapterülete 40 négyzetméter, ám ebből csupán 12 négyzetméter a beépített rész, a többi a színpad. Hiánypótló lehetőség ez Nadapon, több okból is. Egyrészt a szintezési ősjegy környékét a turisták előszeretettel látogatják, és hát nem szeretném tudni, hogy eddig hol végezték a dolgukat... Másrészt számos alkalommal azért maradt el rendezvény Nadapon, mert nem tudtunk színpadot bérelni. A 21. században, azt gondolom, egy ilyen kiszolgáló helyiség színpaddal, elfér, sőt, szükséges – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, hogy az épületet egy domboldalba tervezik építeni, ahhoz illeszkedően képzelik el a megvalósítást. A kivitelezés még az idei évben megvalósul, szeretnék átadni november-december táján.

Fotó: Látványterv: Önkormányzat

 

Fotó: Látványterv: Önkormányzat

 

Fotó: Látványterv: Önkormányzat

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában